Nadal u Parizu ušao u malo, odabrano, društvo teniskih legendi

05.11.2020

00:03

0

Autor: Adam Štulić

Španski teniser protiv zemljaka Felisijana Lopeza ostvario 1000. pobedu u karijeri

Nadal u Parizu ušao u malo, odabrano, društvo teniskih legendi
Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Španski teniser Rafael Nadal uspešnim startom na Mastersu u Parizu ušao je u malo, odabrano, društvo teniskih legendi, kojem pripadaju samo Džimi Konors, Rodžer Federer i Ivan Lendl.

Trijumfom protiv zemljaka Felisijana Lopeza (4:6, 7:6, 6:4) u drugom kolu turnira u francuskoj prestonici, drugi reket sveta je ostvario 1000. pobedu u dosadašnjoj karijeri, i tako se pridružio legendarnim kolegama.

Amerikanac Konors je tokom profesionalnog igranja slavio u 1.274 meča, švajcarski as je pobeđivao 1.242 puta, dok je češki teniser trijumfalno napuštao teren posle 1.068 mečeva.

Ako ste misili da Nadal odmara – pogrešili ste (video)

– Da bih došao do ove brojke, morao sam da odradim mnogo dobrih stvari. Ponosam sam što još uvek mogu da igram na najvišem nivou, s obzirom da sam tokom karijere morao da se suočim s brojnim povredama. Privilegija je što mogu da igram u svojoj 34. godini, ali ne samo za mene, već i moju porodicu i tim – rekao je Nadal posle ostvarenja velikog dostignuća.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nalazi se na šestom mestu ove liste sa 932 pobede, a upravo je protiv srpskog asa, u nedavnom finalu Rolan Garosa, Nadal ostvario 100. trijumf na Otvorenom prvenstvu Francuske, turniru na kojem je proslavio najviše uspešno završenih mečeva.

Francuz brani Španca: Svi pitaju Nadala za dopinig, a niko ne spominje Federera

Španac je najviše trijumfa ostvario na tvrdoj podlozi (482 u 617 mečeva), dok je na njegovoj omiljenoj, šljaci proslavio 445 trijumfa iz 485 duela.

Rafa će priliku da poveća saldo pobeda imati u duelu sa Australijancem Džordanom Tompsonom, koji je posle preokreta bio bolji od Borne Ćorića (2:6, 6:4, 6:2).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike