Podrška Novaku je neverovatna! Srbin nadomak famozne brojke, da li će mu peticija obezbediti učešće na US openu?

22.07.2022

20:37

0

Iako je na spisku učesnika, nije potvrđeno da će igrati

Podrška Novaku je neverovatna! Srbin nadomak famozne brojke, da li će mu peticija obezbediti učešće na US openu?
Tan2022-7-5_18414879_5 - Copyright Tanjug/AP

Iz dana u dan raste broj onih koji su potpisali peticiju da najbolji srpski teniser Novak Đoković učestvuje na ovogodišnjem US openu.

Tokom današnjeg dana, taj broj, na jednom američkom sajtu, preskočio je cifru od 33.000 onlajn potpisa, a prvobitni cilj osobe koja je pokrenula akciju bilo je 35.000 potpisa.

Jasno je da se nalaze veoma blizu, te je pitanje kako će peticija uticati na konačnu odluku, s obzirom da vlasti i dalje ne razmatraju opciju ukidanja mera prilikom ulaska u državu stranim državljanima. Peticija je inače poziv Teniskoj asocijaciji SAD da u saradnji sa vlastima omoguže Đokoviću da učestvuje na turniru.

Podsetimo, Đoković nije vakcinisan protiv koronavirusa, a kako je više puta navodio, i ne planira. Međutim, nakon što ga je vakcina koštala učešća na Australijan openu, identičan slučaj može biti i na grend slemu u Njujorku.

U ovom trenutku, dve su opcije da Đoković igra - da Amerikanci promene pravilnik ili da Novak dobije izuzeće.

Da li će peticija imati uticaja, preostaje nam da pratimo i navijamo.

- Apsolutno nema razloga u ovoj fazi pandemije da se Đokoviću ne dopusti da igra na US Openu 2022. Vlada SAD i teniska federacija moraju da se udruže i da mu dozvole da igra. Ako nevakcinisani američki igrači imaju pravo da nastupe, Đokoviću to isto mora biti dozvoljeno, jer je legenda te igre. Teniska federacijo, omogući to - navodi se na sajtu "change.orgu", u obrazloženju peticije koja je pokrenuta 21. juna, a koji možete videti OVDE.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike