Pobuna američkih senatora zbog Đokovića: Pustite Novaka da igra US Open, ovo je apsurdno!

22.07.2022

08:27

0

Jedan od najmoćnijih političara u SAD stao uz Srbina i napao predsednika

Pobuna američkih senatora zbog Đokovića: Pustite Novaka da igra US Open, ovo je apsurdno!
ted kruz i novak đoković kombo - Copyright Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik/Alastair Grant

Ugledni američki senator Ted Kruz rekao je da je "apsurdno" zabraniti Novaku Đokoviću ulazak u SAD jer se nije vakcinisao. Političar iz Teksasa je zbog toga oštro napao i predsednika Džozefa Bajdena, koga je optužio da na ovaj način želi da "pandemija traje večno".

Kruz je za Dejli mejl rekao kratko i jasno:

- Pustite Novaka Đokovića da igra!

Znamo svi da SAD zabranjuju ulazak u zemlju svima koji nisu njeni državljani a nisu vakcinisani. Ova odluka, međutim, nailazi na sve veći otpor, posebno u Republikanskoj partiji, čiji su članovi sve glasniji u kritici te odluke.

Među njima je i Kruz, koji je u unutarstranačkim izborima za predsedničkog kandidata 2016. bio drugi. Ovaj Teksašanin se javio nakon što je Bajden testiran pozitivno na koronu, ali i nakon što je Teniski savez SAD (USTA) potvrdio da mora da sledi odluke vlade, bez obzira što turnir nema nikakve zahteve povodom vakcinacije.

To je praktično stavilo tačku na nadanja da će Novak, koji je upravo osvojio četvrti uzastopni Vimbldon, moći da zaigra na US Openu.

Osim Kruza, sa ovom odlukom se ne slažu ni navijači, pošto je više od 30.000 njih potpisalo on-lajn peticiju da se Novaku dozvoli da igra. Tu su i drugi američki političari. Senatorka iz Teneisija Marša Blekburn (70) kaže:

- Apsurdno je da je Novaku Đokoviću zabranjeno da uđe u SAD. Niko ne bi trebalo da bude kažnjen, bilo direktno ili indirektno, zbog toga što nije vakcinisan. Levica je shvatila da će izgubiti kontrolu nad životima Amerikanaca kada se pandemija završi. Zato Džo Bajden i Entoni Fauči traže večnu pandemiju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike