Đoković saznao šta ga čeka na ATP kupu

24.12.2020

16:37 >> 16:41

0

Autor: N. St.

Sve bitne informacije o predstojećem takmičenju

Đoković saznao šta ga čeka na ATP kupu
Copyright Profimedia

Srbija brani titulu na ATP kupu. Novak Đoković je potvrdio da će biti deo takmičenja koje će se od 1. do 5. januara održati u Melburnu.

Novi format, koji je prošle godine održan u tri grada (Brizbejnu, Pertu i Sidneju) će ove sezone, zbog situacije sa koronavirusom biti odigran u jednom.

Pročitajte još:

Prvi reket sveta je saznao danas i šta ga čeka tamo. Dakle, pravila su sledeća. Učestvovaće 12 ekipa, podeljenih u četiri grupe po tri tima i pobednici će proći u polufinale. Najbojlje rangirani igrač će biti i kapiten tima, osim ako sam ne odluči da u konsultaciji sa ostalima to mesto prepusti nekome drugom. Takođe, Australija će dobiti specijalnu pozivinicu kao domaćin.

U jednoj ekipi će moći da budu maksimalno četiri igrača, dva najbolja u singlu, dok će treći i četvrti biti odlučen po plasmanu u pojedinačnoj ili u dubl konkurenciji. Čeka se i odluka organizatora o mogućoj dozvoli za petog igrača i to će biti saopšteno najkasnije 2. januara.  Ono što je naglašeno jeste da oni igrači koji budu deo ATP kupa neće imati dozvolu da učestvuju ni na jednom drugom takmičenju za vreme trajanja turnira.

Nagradni fond turnira iznosi 7.500.000 dolara i najavljuje se da bi mogao da bude smanjen za čak 0 odsto zbog nedostatka navijača na tribinama. Što se poena tiče, maksimalan broj je 500 i to za igrača koji ostvari sve pobede.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike