Ratovalo se na internetu! Jelena odbrusila najvećem Novakovom "mrzitelju"!

10.07.2022

21:32

0

Autor: 24sedam

Polemika se povela zbog stavova srpskog tenisera o vakcinaciji

Ratovalo se na internetu! Jelena odbrusila najvećem Novakovom "mrzitelju"!
Jelena Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Novak Đoković je danas osvojio četvrti uzastopni trofej na Vimbldonu, a sedmi ukupno. Ali je najbolji srpski teniser opet bio na udaru Bena Rotenberga.

Američki novinar poznat po kritikovanju Đokovića sada je pokrenuo priču o vakcinaciji, a u sve se umešala i supruga Jelena.

Prvo je Rotenberg napisao sledeće.

- Ako ne dođe do brze promene u zakonu Amerike, ovo će biti poslednji grend slem za Novaka Đokovića.

Amerika zahteva vakcinaciju za sve strane državljane, a Đoković je rekao da je isključio mogućnost da se vakciniše, i tako se predstavio kao zaštitno lice antivaksera - napisao je Ben Rotenberg, a onda je usledio odgovor gospođe Đoković koja je inače danas sa suprugom proslavila godišnjicu braka.

- Izvinite. Samo se uverite da je zabeleženo da ste ga vi označili kao antivaksera iz bilo kog razloga koji imate. Jednostavno je odgovorio šta je njegov izbor - napisala je Jelena.

Usledio je nastavak.

- Razumem da je to njegov izbor, ali takođe kažem da je njegova odluka da bude toliko protiv vakcina i koja ga ograničava da igra turnire, voljno ili nevoljno, od njega napravila ikonu antivakserskog pokreta. To sam jasno video tokom dešavanja u Australiji - odgovorio je Ben, a veoma brzo je dobio odgovor.

- Pravite veoma osuđujući narativ koji se poklapa sa vašom agendom. On jednostavno bira šta je najbolje za njegovo telo, a ako ne može da igra turnir zbog tog izbora, on će prihvatiti.

Na Jelenine reči usledio je novi odgovor.

- Mogu da prihvatim osudu. Verujem da svaki građanin, posebno javne ličnosti imaju dužnost da se ponašaju odgovorno sa javno zdravstvenim akcijama i porukama tokom pandemije, a kao neko smatra Novaka uticajnim šampionom, on me iznova i iznova jako razočarao. Da li je to osuda? Moguće. Ali ove stvari su važne - zaključio je Rotenberg, ali novog odgovora sa druge strane nije bilo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike