Jeleni tenis retko kada nedostaje - Sada sam porodičan čovek, ali zbog jednog meča bih se vratila

07.07.2022

20:49

0

Jankovićeva je prvi put progovorila i o povlačenju

Jeleni tenis retko kada nedostaje - Sada sam porodičan čovek, ali zbog jednog meča bih se vratila
20200612mmJankov18 - Copyright MN Press

Iznenadila je nekadašnja prva teniserka sveta Jelena Janković javnost tokom 2018. godine, kada je okončala karijeru. A potom se potpuno povukla iz javnosti, rodila žerku i sada uživa u pravom porodičnom životu.

Retko kada se pojavljuje u javnosti, ali zato i uvek privuče veliku pažnju, te je tokom učešća na egzibicionom tunriru tokom Vimbldona, razgovarala sa srpskim medijima.

Otkrila je kakve je emocije vežu za turnir na čijim je terenima nekada uživala.

- Super je osećaj ponovo biti ovde, ovaj turnir ima veliku tradiciju i dosta toga se i promenilo od kada sam bila poslednji put ovde pre pet godina. Mnogo je lepše, imamo sad i vozić da odemo do terena za trening, promenili su i svlačionicu... Srećna sam što sam ovde i što imam priliku da igram sa Radvanjskom i daću sve od sebe, trudiću se da se dobro zabavim i ako možemo da pobedimo. Nisam baš u treningu, jurim za devojčicom, ako je to trening onda dobro - počela je Janković razgovor za srpske medije, te priznala da joj tenis s vremena na vreme, nedostaje:

- Nedostaje kada gledam lep meč na stadionu, pa bih onda volela da budem u tim situacijama i da se takmičim. Da bih bila na tom nivou potrebno je dosta treniranja i odricanja, to nije baš da samo dođem i pobedim na iskustvo i talenat. To prosto ne može, pogotovo u ovim godinama. To takmičenje mi nekada ne nedostaje, a svake nedelje da se takmičim... Više sam porodičan čovek sada.

Dotakla se nekadašnja naša šampionka i iznenadne odluke da završi uspešnu karijeru.

- Naprasno sam se povukla jer nisam stvarno znala situacija sa mojom povredom. Nisam znala koliko će to da traje i šta će se dešavati, pa sam ostavila vrata otvorena i godinu i po dana posle prestanka, posle poslednjeg meča na US Openu posle Kvitove ja sam bila u bolovima, nisam mogla da funkcionišem. Kako je vreme odmicalo nije bilo potrebno da govorim bilo šta, pomirila sam se sa sudbinom da ne mogu da se takmičim i da igram profesionalni tenis. Meni je zdravlje prioritet, pogotovo sada kada imam dete i njoj sam potrebna - istakla je Jelena, te dodala da sebe u budućnosti ne vidi kao trenera, već možda pre kao savetnika igračima.

Iako je bila veliki šampion, i u njenoj karijeri je bilo dosta poraza, te bi zbog jednog ponovo zaigrala.

- Jedan od mečeva koji bih želela da ponovo odigram je finale US Opena protiv Serene kada sam izgubila, imala sam set loptu u drugom setu. Ne znam kako sam to izgubila, odjednom pad koncentracije i energije, par grešaka i sve se okrenulo na njenu stranu. Taj meč bih ponovila i osvojila bih grend slem koji je moj omiljeni turnir jer sam odrasla na betonu i taj volim da igram. Možda bih zbog lepih sećanja želela da odigram ponovo meč kada sam pobedila u finalu u Moskvi protiv Zvonareve i kada sam obezbedila mesto broj 1 na WTA listi. Ne meč kao meč već zbog same situacije.

Na kraju se dotakla i Novaka Đokovića, te okrila da se srela sa njim i Nenadom Zimonjićem.

- Sreli smo se, oni su juče trenirali, pozdravili smo se i ispričali, želim Novaku svu sreću i volela bih da osvoji Vimbldon posle svega što je prošao ove godine. On je jak psihički i mislim da će ih sve pobediti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike