Novak danas igra za finale Vimbldona - ovo je sve što treba da znate o njegovom meču sa ljubimcem domaće publike

08.07.2022

05:11

0

Nole je veliki favorit, ali...

Novak danas igra za finale Vimbldona - ovo je sve što treba da znate o njegovom meču sa ljubimcem domaće publike
Tan2022-7-5_182350681_1 - Copyright Tanjug/AP

Novak Đoković je u polufinalu Vimbldona, a zbog povlačenja Rafaela Nadala, već zna i ime protivnika u eventualnom finalu.

To je, mimo svih očekivanja, Nik Kirjos, ali pre kontroverznog Australijanca, na programu je duel sa Kameronom Norijem, ljubimcem domaće publike. Meč se igra od 16 sati, uz direktan prenos na RTS-u.

Iako Nori nije veliko ime, nije ni za potcenjivanje – 12. je na ATP listi, a na putu do polufinala pokazao je da ume da igra vrhunski tenis, ali i da ume da stane.

Đoković i Nori su do sada igrali samo jedanput, na završnom mastersu u Torinu prošle godine, kada je Novak bio ubedljiv – 6:2, 6:1.

- Imaćemo specifične uslove, pogotovo za Norija, koji igra pred domaćom publikom. Znam šta da očekujem kad je u pitanju reakcija navijača. On neće imati šta da izgubi, svaka pobeda u završnici Vimbldona je velika stvar za njega. Trenirali smo zajedno nekoliko puta, dobro znam kako igra. Uradiću svoj domaći i biti spreman za meč – rekao je Novak.

Nori takođe zna šta da očekuje od šestostrukog pobednika Vimbldona i trostrukog uzastopnog prvaka.

- Duel sa Đokovićem je jedan od najvećih izazova u tenisu, trava mu je omiljena podloga, a skor na Vimbldonu neverovatan. Ipak, jedva čekam da meč počne i vidim na kom će nivou biti. Ja znam da svoj treba da popravim. U prošlom meču sam imao padova, ali sam uspeo da se izvučem, ali znam da će to biti nemoguće protiv Novaka, pogotovo sad kad se vratio od 0:2 i pobedio 3:2.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike