Gubitnik 11. dana Vimbldona je jednostavno Nadal: Pobedničko priznanje za istoriju Žaber!

07.07.2022

21:05

0

Treći grend slem u sezoni ulazi u samu završnicu

Gubitnik 11. dana Vimbldona je jednostavno Nadal: Pobedničko priznanje za istoriju Žaber!
Tan2022-7-7_20373865_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File

Preostala su još tri meča na ovogodišnjem Vimbldonu, te je pitanje šampiona i u muškoj i ženskoj konkurenciji spalo na nekoliko slova. A pre tih poslednjih mečeva, preostalo je još samo jedno polufinale, jer se u muškoj konkurecniji drugi susret neće igrati - Rafael Nadal se povukao usled povrede, u poslednjem trenutku.

Titula gubitnik 11. dana, ovog četvrtka pripada upravo Špancu.

U četvrtfinalnom susretu sa Tejlorom Fricom, Nadal se požalio na povredu u predelu stomaka. I dok su jedni napadali velikog šampiona, potvrđeno je da je došlo do pucanja mišića. Ali, Španac nije odustao, odigrao je taj meč do kraja i upisao veliku pobedu nakon preokreta.

Molio je Nadal senior Rafu da se povuče još tokom tog susreta, ali je, očigledno dok je povreda bila "vruća" imao snage da odigra do kraja.

Dan kasnije je presekao, te ostao bez prilike da igra u polufinalu sa Nikom Kirjosom. Na ovogodišnjem Vimbldonu nema bodovanja, pa Nadal neće puno izgubiti, ali je ostao bez prilike da igra za sve četiri grend slem titule, odnosno da osvoji kalendarski slem, što još uvek nikome nije pošlo za rukom.

Nadali smo se velikom finalu sa Novakom Đokovićem i još jednom istorijskom sudaru titana, ali povreda je učinila svoje.

Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
 

 

Sa druge strane pak, Ons Žaber ima mnogo razloga za slavlje, ustalom kao i Elena Ribakina, koje će igrati u finalu najprestižnijeg grend slema. Ali, ukoliko izdvajamo pobednika dana, biće to teniserka iz Tunisa.

Naime, Žaber je prva teniserka iz afričkih zemalja koja će igrati finale grend slem turnira! Podatak vredan svake pažnje i odavanja počasti i istorije.

A sada se nalazi pred velikim izazovom, meč za titulu.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike