Novakova dva poteza o kojima će se pričati! Jednim je pokazao da je veliki čovek, a drugim da je najveći teniser svih vremena! (VIDEO)

05.07.2022

17:42

0

Autor: A. Š.

Đoković odigrao još jedan meč za pamćenje

Novakova dva poteza o kojima će se pričati! Jednim je pokazao da je veliki čovek, a drugim da je najveći teniser svih vremena! (VIDEO)
Tan2022-7-5_181513693_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Alberto Pežali

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odigrao je još jedan meč za pamćenje. Doskorašnji prvi reket planete plasirao se u polufinale Vimbldona pošto je posle velikog preokreta savladao Italijana Janika Sinera (3:2).

Pošto se posle prva dva seta našao na izlaznim vratima londonskog grend slema, srpski as je u nastavku meča uspeo da se konsoliduje, značajno podigne nivo svog tenisa i potom napravi dva poteza o kojima će se sigurno pričati u narednim danima.

Najpre je Nole u četvrtom setu, kada je grabio ka konačnom preokretu, još jednom svima pokazao ljudsku veličinu. Nije nikakva tajna da se srpski teniser među kolegama kotira veoma visoko pre svega zbog ovog aspekta svoje ličnosti, a sada je to na svom primeru mogao da oseti i Siner.

 

 

Italijan je, naime, u pokušaju da stigne jednu lopticu na mreži nezgodno proklizao, izgubio ravnotežu i izvrnuo skočni zglob. Završio je na travi uz veoma bolnu grimasu na licu, a Nole je odmah pritrčao, preskočio mrežu i potom mladom rivalu pomogao da ustane i nastavi meč.

A onda je, u finišu petog seta pokazao zbog čega ga mnogi smatraju najboljim teniserom svih vremena. Italijan je već bio u nokdaunu, delovalo je da ima lagan poen na mreži poslavši lopticu u kontra stranu od one na kojoj se Novak nalazio. Ipak, srpski as je uspeo da je stigne i potom uz klizanje osvoji bekhend viner kojim je i definitivno slomio rivalu nadu da može da senzacionalnog trijumfa.

 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike