Stefan zna da me uplaši na terenu, kada god odradi onaj zamah... Novak progovorio o sinu i sličnostima sa Nadalom

04.07.2022

06:07

0

Đoković navodi da je mališan zaljubljen u tatin sport

Stefan zna da me uplaši na terenu, kada god odradi onaj zamah... Novak progovorio o sinu i sličnostima sa Nadalom
Tan2022-6-29_165125223_1 - Copyright Profimedia/AP Photo/Alastair Grant

Pre nekoliko dana su osvanule fotografije i snimci malog Stefana, sina najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, kako igra tenis, te o sličnostima u potezima i ne treba dodatno govoriti.

Jasno je da je mališan zaljubljen u tatin sport, o čemu je Novak i govorio nakon trijumfa nad Timom van Rejthovenom i plasmana u četvrtfinale.

Odmah na startu je otkrio u kojim situacijama zna da ga uplaši kada se nalazi na terenu, te progovorio i o sličnostima sa Rafaelom Nadalom.

- On voli to da radi. Zna da me plaši na terenu kada završi zamah tu iznad glave. Zna da to ne volim previše. Pokušavam da ga naučim da povuče reket pored glave, preko ramena. Radi i jedno i drugo. Kada god odradi onaj zamah nasmeje se jer zna. Imamo smešne momente na terenu. Koristim svaku priliku koju imam da igram sa njim jer je sad potpuno u tenisu. Sve oko tenisa, kako može da igra, da gleda, analizira stvari. Pričamo o tome. Sinoć kada sam ga vodio na spavanje, postavio mi je pitanje: koja je razlika između glave reketa, žica, zašto neko španuje sa manje napetosti, sva ta osnovna pitanja koje interesuju decu - objasnio je Novak, te dodao da ne forsira sina čime će se baviti:

- Trenutno je zaljubljen u tenis. Bila je to potpuno njegova želja da krene sa tenisom. Naravno da ću biti tu za njega, ali neću ga terati da bude na terenu, ako želi uvek ću biti spreman da budem tamo i da igram sa njim.

Ali, rano je govoriti o profesionalnoj karijeri.

- Podržaću ga na svaki mogući način ako želi da bude profesionalni teniser, ako to stvarno želi. Ipak, prerano je pričati o tome najiskrenije. Nema još ni osam godina. Za mene je bitno da imamo tu vezu oca i sina pre svega i da uživa u životu, da se zabavlja. Okušao se u različitim sportovima. To je veoma važno. Dok sam odrastao ja sam skijao, igrao fudbal, tenis, bavio se borilačkim veštinama. Smatram da je veoma bitno da pogotovo u tako mladim godinama ima različite stimulanse iz različitih perspektiva i sportova, različita su kretanja i aktivnosti. Ne volim da se neka deca veoma rano usesrede na jedan sport. Osećam da je važno isprobati različite stvari i da će pomoći da se razvije mozak i motoričke veštine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike