Novak nakon pobede izazvao oduševljenje kod navijača, pa zahvalio jednoj legendi! O Sineru mogu da govorim samo u superlativu

04.07.2022

05:22

0

Đoković je uspeo da meč okonča pre policijskog časa

Novak nakon pobede izazvao oduševljenje kod navijača, pa zahvalio jednoj legendi! O Sineru mogu da govorim samo u superlativu
titula - Copyright Tanjug(AP Photo/Alberto Pežali)

Nije bilo lako Novaku Đokoviću u meču osmine finala na Vimbldonu sa mladim Holanđaninom Timom van Rejthovenom, ali, ono što je najvažnije, na kraju je stigao do trijumfa sa 3:1 u setovima i naredne runde u kojoj ga čeka još jedan mladić i velika nada svetskog tenisa, Janik Siner.

Nakon meča koji je trajao skoro do ponoći, Novak se zahvalio publici što je ostala, ali jednoj legendi naročito.

- Dobro veče svima, hvala što ste ostali ovako kasno da gledate tenis. Hvala Bili Džin što ste ostali, bio je to naporan dan, ali je čast igrati pred vama. Ovo je bio težak meč nikada nismo igrali jedan protiv drugog. Pre nekliko nedelja je dobio neke dobre igrače i osvojio turnir u Holandiji pa sam znao da neće biti lako. Sa takvim servisom i takvim talentom može da naprvi mnogo toga pa mi je bilo potrebno vremena da se naviknem na njegov ritam, tako da je bilo potrebnoda se prilagodim - rekao je najpre kaže Novak Đoković, te dodao da je želeo da što pre završi meč:

- Nisam znao da li policijski čas i dalje važi... Srećan sam, 20 minuta mi je ostalo pa hvala Bogu. Imao sam neka iskustva da igram mečeve dva dana pod krovom, kao sa nadalom pre par godina i lepše je da se ovako završi meč. Ja se radujem svom narednom izazovu.

Ponovo se prvi nosilac na turniru dotakao Bili Džin i toga koliko je bitno igrati ovde.

- Velika čast i privilegija, srećan sam što sam stajao pored takvih šampiona koji su osvajali ovaj turnir i koji su popularizovali tenis i smatram sebe učenikom njihove igre i čuo sam šta je Bili Džin rekla i shvatio da o tenisu ne znam koliko sam mislio pa sam dobio neke vredne lekcije danas. Prvi put ikada su neki igrači mogli da treniraju na centralnom terenu, to ranije nije bilo moguće, pa i super taj-brejk mnogo promena imamo ove godine i čast je biti ovde na ovom turniru.

Naredni protivnik, Italijan Janik Siner, neko je od koga se mnogo očekuje u budućnosti, te veruje da može da savlada mnoge igrače iz svetskog vrha.

- Mogu samo da govorim u superlativima o njemu, znamo da je veoma talentovan, već se ostvario kao vrhunski igrač i gledao sam kako igra na mnogo različitih podloga, sazreo je mnogo na velikoj sceni više ne oseća previše pritiska. Sada je veoma samopouzdan, veruje da može da pobedi protiv bilo koga i to je veoma bitno za mladog igrača, i kao mlad je dobio mnogo mečeva protiv vrhunskih tenisera - pojasnio je Đoković, ali tu nije stao sa pohvalama:

- Gledao sam njegov meč s Alkarasom, bio je dominantan u prva dva seta, posle toga je bilo napetije, bila je to borba, ali nekako je uvek kontrolisao meč. On je veoma čvrst u svakom udarcu servis, forhend, bekhend, stalno vrši pritisak na rivale i zbog toga vidim pomalo od svoje igre u tome, kada sa kraja terena odigra ravni bekhend i ostaje blizu linije da izvrši pritisak. Biće izuzetno izazovan meč za obojicu, on igra brzo, sa puno ritma, trenirali smo ovde nekoliko puta i znam šta me očekuje i spreman sam za to - zaključio je Novak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike