Gubitnik 6. dana Vimbldona - Stefanos Cicipas: Neke stvari se prosto ne rade na teniskom terenu

02.07.2022

21:36

0

Grk prosto ne zna da gubi

Gubitnik 6. dana Vimbldona - Stefanos Cicipas: Neke stvari se prosto ne rade na teniskom terenu
Tan2022-7-2_215151998_2 - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Bogat i sadržajan je bio 6. dan Vimbldona, na kome smo videli nekoliko iznenađenja, a najveće je bilo eliminacija Ige Švjontek, prve teniserke sveta.

Ipak, porazi se u sportu dešavaju, iznenađenja se dešavaju na svakom turniru, tako da Iga ne treba da nosi titulu "gubitnik dana" (iako njena rivalka zasluženo nosi titulu "pobednik dana"), već ona pripada igraču koji se najmanje sportski poneo danas.

Ne, nije u pitanju ludi Nik Kirjos, već Grk Stefanos Cicipas!

U njihovom burnom meču smo videli sve i svašta, pored dobrog tenisa. Kirjos je tražio od sudije da suspenduje Cicipasa. Zbog toga je i zaustavljen meč na neko vreme, Australijanac je vređao sudiju i tražio supervizore, ali se meč brzo nastavio.

Jadno? Da. Ali, nekako ne toliko kao kada igrač svoju nemoć demonstrira čistom fizičkom agresijom. Jeste Kirjos često nezainteresovan za tenis, ali kada se ubaci u pravo raspoloženje, onda je jedan od boljih.

To je video i Cicipas, peti igrač sveta, koji je svoju nemoć u nekoliko navrata pokazao time što je gađao lopticom Kirjosa i to dva puta!

Tenis je beskontaktni sport, tako da je ovo otprilike najveći čin nasilja koji može da se doživi, a da ne izazove suspenziju.

Cici, čemu sve ovo?

Nadamo se da će Stefanos nastaviti da trenira i radi, pošto je sa 24 godine jedan od igrača koji će u (vrlo bliskoj) budućnosti biti u vrhu svetskog tenisa. A ovo nije dobar primer kako se ponaša vrhunski teniser.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike