Đoković? Mogu da ga pobedim! Noletov naredni rival pun samopouzdanja pred najveći meč u karijeri

02.07.2022

07:51

0

Autor: 24sedam

Holanđanin Tim van Rijthoven u velikoj seriji pobeda na travi

Đoković? Mogu da ga pobedim! Noletov naredni rival pun  samopouzdanja  pred najveći meč u karijeri
Tan2022-7-1_1400766_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Ako se vratimo samo malo u prošlost, ma ne moramo ni mesec dana, shvatićemo da za narednog rivala Novaka Đokovića na Vimbldonu nikada nismo čuli.

Ali za tih mesec dana sve se promenilo. Momak iz Holandije po imenu Tim van Rijthoven početkom juna se "pojavio" na velikoj sceni. Meč po meč u Hertogenbošu i stigao je do samog finala, a onda i podigao trofej pobedom nad trenutno najboljim teniserom na ATP listi Danilom Medevedevom.

Munjevito je Holanđanin napredovao na pomenutoj listi, pa dobio vajld-kard za Vimbldon. A kad su ga već organizatori počastili red je bio i da im vrati na najbolji način.

Do meča sa Novakom stigao je preko Delbonisa, Opelke i Basilašvilija i kaže da nema nameru tu i da stane, iako će na megdan Đokoviću.

- Pre turnira, bio je san da igram sa njim. Sada imam šansu, možda čak i na Centralnom terenu i terenu broj 1 što bi bilo lepo i magično. Ulazim u svaki meč sa mišlju da mogu da pobedim. Takođe, u meč protiv Đokovića ću ući sa mišlju da mogu da pobedim - rekao  je Tim, pa otkrio šta se krije iza njegovog sjajnog niza pobeda na travi:

 

 

- Nisam mislio da mogu da napravim niz od osam pobeda zaredom. Povećalo mi se samopouzdanje. Trava mi odgovara, odgovara mojoj igri. Jašem na ovom talasu sada, videćemo do kad!

Meč osmine finala Vimbldona između Đokovića i Van Rijthovena na programu je u nedelju, a verujemo da će to biti i kraj serije trijumfa Holanđanina.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike