Pregled 5. dana Vimbldona: Furiozni Nole čisti sve pred sobom, klinci zakazali duel za budućnost i šok kod žena

01.07.2022

21:46

0

Bilo je dosta toga zanimljivog ovog petog dana grend slema na travi

Pregled 5. dana Vimbldona: Furiozni Nole čisti sve pred sobom, klinci zakazali duel za budućnost i šok kod žena
Tan2022-7-1_184335287_0 - Copyright Tanjug/AP

Trostruki uzastopni šampion Vimbldona Novak Đoković plasirao se u osminu finala najprestižnijeg teniskog turnira, pošto je lako pobedio zemljaka iz Srbije Miomira Kecmanovića u tri seta.

Lake pobede su ostvarili i Karlos Alkaraz i Janik Siner, dok su domaći navijači bili oduševljeni što je prvi put u karijeri najbolji britanski teniser trenutno Kameron Nori izborio osminu finala.

Neutralni ljubitelji tenisa oduševljeni su uspehom Holanđanina Tima van Rejthovena, koji je dobio "vajld kard", a na putu do osmine finala i duela sa Đokovićem je izgubio samo jedan set!

U ženskom singlu, peta nositeljka Marija Sakari je ispala.

Mnogi su možda očekivali jači otpor Kecmanovića, publika je svakako navijala za njega na njegovom debiju na Centralnom terenu, ali Đoković svakako ne razmišlja tako, pa je slavio 6:0, 6:3, 6:4.

Siner je pobedio veterana Džona Iznera 6:4, 7:6 (4), 6:3 i zakazao duel sa Alkarazom, koji je pobedio Otea takođe u tri seta – 6:3, 6:1, 6:2. Njih dvojica će igrati u četvrtfinalu, a pobednik ide na Novaka.

Nori je pred oduševljenom publikom pobedio brkatog Amerikanca Stiva Džonsona – 6:4, 6:1, 6:0 – pred oduševljenom i glasnom domaćom publikom.

Neprijatno iznenađenje je eliminacija Sakarijeve. Odnosno, za nju neprijatno, a za navijače 35-godišnje Tatjane Marije svakako prijatno. Nemica je pobedila Grkinju u dva seta 6:3 i 7:5. Trenutno 103. igračica sveta će u osmini finala igrati protiv Jelene Ostapenko. Videćemo ima li snage za još jedno iznenađenje.

Ons Žaber je bila sigurna i u dva seta je pobedila Dijan Pari, 6:2, 6:3.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike