Gubitnik i dobitnik 3. dana Vimbldona! Amerikanac je jedini koji je morao da preda, ali je zato Francuskinja izbacila US open šampionku

29.06.2022

20:32

0

Autor: D. N.

Igrani su mečevi 2. kola londonskog grend slema

Gubitnik i dobitnik 3. dana Vimbldona! Amerikanac je jedini koji je morao da preda, ali je zato Francuskinja izbacila US open šampionku
Karolina Garsija - Copyright Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Okončan je i treći dan ovogodišnjeg Vimbldona, pa smo izabrali gubitnika i dobitnika. Igrani su mečevi drugog kola, a jedini koji svoj duel nije završio bio je Kristijan Herison. Amerikanac, 251. na ATP listi morao je da preda meč Nemcu Oskaru Oteu i to već posle četiri gema u uvodnom setu. Razlog je bila povreda.

U narednom kolu, Ote će imati veoma težak zadatak jer će mu protivnik biti Karlos Alkaraz, peti nosilac na turniru u Londonu.

Zvanje dobitnice dana pripalo je Francuskinji Karolini Garsiji koja je sa 6:3 i 6:3 izbacila favorizovanu Emu Radukanu iz Velike Britanije. Garsija je na 55. mestu WTA liste, dok je Radukanu na 11. Uz to, prošle godine je osvojila US open.

Isto tako treba reći da je ove godine Garsija "ubica" domaćih teniserki. U uvodnom kolu je sa 2:1 pobedila Britanku japanskog porekla, Juriko Lili Mijazaki.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike