Mekinro strahuje od Noletovog strmoglavog pada: To je ludo, žalosno! Zamislite – šampion Vimbldona 40. na svetu!

29.06.2022

17:58

0

Autor: A. Š.

Legendarni Britanac strepi zbog srpskog asa

Mekinro strahuje od Noletovog strmoglavog pada: To je ludo, žalosno! Zamislite – šampion Vimbldona 40. na svetu!
Džon Mekinro i Novak Đoković - Copyright Profimedia

Uspešno je Novak Đoković počeo odbranu jedinog grend slem trofeja iz prošle sezone koji je ostao u njegovom vlasništvu. Pošto je Australijan open izgubio za „zelenim stolom“, a Rolan Garos porazom u četvrtfinalu od Rafe Nadala, srpski as je svu koncentraciju usmerio ka Vimbldonu na kojem je bez mnogo muke ostvario dve uvodne pobede.

Doskorašnji prvi reket je planete posle eliminacije Sunvua Kvona na startu londonskog grend slema, u danas odigranom meču drugog kola bio bolji od Tanasisa Kokinakisa - 6:1, 6:4, 6:2 posle tačno dva sata igre.

Bez obzira na što nezvanično prvenstvo sveta u tenisu uveliko hvata zalet, britanski mediji se, kada je reč o Noletu, još bave spekulacijama na temu „šta bi bilo, kad bi bilo“. Pretpostavljate, radi se o njegovom potencijalno (ne)učešču na Ju-Es openu i njegovoj nemogućnosti da, prema trenutnom stanju stvari, otputuje na turneju po SAD zbog toga što nije imunizovan protiv virusa korona.

Tako je legendarni Džon Mekinro u izjavi za Bi-Bi-Si izrazio zabrinutost da bi nedostatak odigranih turnira mogao da izazove strmoglav pad Noleta na ATP listi, uz kratak osvrt na dosadašnji tok sezone.

- Mislim da još nije preboleo situaciju u kojoj se našao. Novak je čvrst, imao je mnogo, mnogo prilika u kojima je morao da se nosi a publikom koja nije na njegovoj strani protiv druga dva velikana Rafe Nadala i Rodžera Federera, ali on je tu, uz njih, što nešto govori o njegovoj mentalnoj snazi – kazao je Mekinro, pre nego što je se osvrnuo na suštinu:

- Ali, ovo što se dešavalo poslednjih meseci niko nije mogao da očekuje. Mislim da nije bio u stanju da se nosi sa posledicama, iako je čvrsto stajao uz svoje uverenje i odluku koju je doneo. Suština je, ne mogu da zamislim da to sve nije u velikoj meri uticalo na njega i zbog toga verovatno nije dovoljno trenirao pa je u Monte Karlu izgledao malo van forme za njegove standarde.

Posle šokantnog poraza u prvom kolu Monte Karla od Davidoviča Fokine, Nole je stigao u Pariz gde je doživeo bolan neuspeh u delu sa Nadalom u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske.

- Mislim da ga je na Rolan Garosu sustiglo to što je tamo stigao bez odigranog grend slem meča od prethodnog Ju-Es Opena. Sada je to sve dodatno pojačano, pretpostavljam da je pred Vimbldon dodatno pojačao sebi pritisak, posebno ako ne bude mogao da igra u Njujorku – rekao je Mekinro i na kraju poentirao:

- Mogao bi da osvoji Vimbldon i da za nekoliko meseci bude 40. teniser sveta zbog toga što ne može da igra u SAD. To je ludo! To je žalosno – kazao je Džon Mekinro.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike