Novakov poklon za decu u Beču

27.10.2020

14:55 >> 13:48

0

Autor: Milan Nastić

Srbin trenirao sa Timom, Dimitrovim i Cicipasom u Beču

Novakov poklon za decu u Beču
Copyright Tanjug/ TARA RADOVANOVIC/

Novak Đoković ozbiljno se sprema za prvi meč koji igra sutra protiv zemljaka Filipa Krajinovića na turniru u Beču. Prema satnici njih dvojica neće igrati pre 17.00 časova.

Koliko je ozbiljno shvatio ovaj turnir pokazuju i treninge koje ima od kako je došao u glavni grad Austrije.

Juče je trenirao sa Dominikom Timom, danas sa Grigori Dimitrovim, pa sa Stefanosom Cicipasom, što dovoljno govori koliko mu je stalo da osvoji ovaj turnir.

Još jedan veoma bitan detalj dogodio se na treningu sa austrijskim teniserom gde je Đoković uručio novčanu nagradu Timu za osvojeno prvo mesto na Adria turu, a taj novac je odmah proseleđen u humanitarne svrhe.

Ček je iznosio na 25.000 evra, a pare su otišle jednoj dečijoj bolnici u Beču.

Prva je vezana za sistem bodovanja koji je zamrznut do marta što znači da se Novaku bez obzira na rezultte koje sledeće godine bude ostvario na ATP kupu, Australijan Openu i na turniru u Dubaiju ništa neće promeniti na ATP listi.

Počela su i prva odustajanja, naime Argentinac Dijego Švarcman, u prvom kolu je trabalo da se sastane sa Dušanom Lajovićem neće učestvovati, jer je u nedelju igrao u finalu protiv Aleksandra Zvereva. Zbog toga će naš teniser igrati protiv “srećnog gubitnika” Lorenca Sonege.

Pored Švarcmana od turnira je odustao je i Aleks de Minor.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike