Đoković u Beču saopštio lepe vesti (foto)

25.10.2020

12:33 >> 14:39

0

Autor: D. B.

Jedna se tiče rekorda koji mu je na meti

Đoković u Beču saopštio lepe vesti (foto)
Copyright

Dve važne vesti stižu iz Beča i to od Novaka Đokovića.

Prva je vezana za sistem bodovanja koji je zamrznut do marta što znači da se Novaku bez obzira na rezultte koje sledeće godine bude ostvario na ATP kupu, Australijan Openu i na turniru u Dubaiju ništa neće promeniti na ATP listi.

Govoreći na zvaničnoj konferenciji za medije Novak je još jednom ponovio da se nada da će 8. marta ući u istoriju tenisa kao igrač koji je najviše nedelja na prvom mestu.

– Za mene ovaj privremeni sistem je sjajan zato što bih branio mnogo poena. Naravno, sve je i dalje čudno i sve je podložno promenama – rekao je Đoković.

U debati ko je najbolji igrač svih vremena Novak ne želi da učestvuje.

– Ostaviću to drugima. Nemam ja tu šta da pričam. Pokušavam da zadržim prvo mesto, a Pit Sampras je oduvek bio moj idol i bilo je nestvarno kada sam uspeo da ga prestignem na listi po broju nedelja na prvom mestu – objasnio je Đoković.

Druga važna vest je da Novak apsolutno spreman za sve što ga očekuje u Beču, gde će biti odigran veorvatno najjači turnir iz kategorije ATP 500 u istoriji Tura.

– Dobro se osećam, a Beč volim kao grad. Ovde sam i zbog toga što mnogo poštujem Dominika Tima, Barbaru Šet i Tomasa Mustera. Svestan sam da će biti jako teško pošto je turnir izuzetno jak. Poslednji put kada sam bio ovde imao sam sjajnu podršku. Sada će biti drugačije zbog svih pravila koji važe. Ono što mogu da kažem je da je hotel u kome smo smešteni odličan, hrana je sjajna i imamo sve uskove koji su potrebni za dobro takmičenje. Ista su pravila kao u Njujorku i Parizu. Moramo da budemo zahvalni što imamo priliku da se takmičimo.

U prvom kolu Đokovića očekuje duel protiv Filipa Krajinovića.

– Trenirali smo zajedno u Beogradu i šalili smo se da bismo mogli da igramo u prvom kolu. I eto nas. Šanse za to su bile male, ali eto dogodilo se. Imamo sličan stil i on voli da igra na tvrdim podlogama pošto voli da igra brzo. Veoma je talentovan – objasnio je Đoković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike