Nole, ovakvu podršku skoro nisi dobio! Mekinro pobesneo: Niko drugi nije morao da se suoči sa takvim problemima, nije fer!

20.06.2022

20:58

0

Autor: A. Š.

Nole, ovakvu podršku skoro nisi dobio! Mekinro pobesneo: Niko drugi nije morao da se suoči sa takvim problemima, nije fer!
profimedia-0621621062 - Copyright Profimedia

Teških šest meseci je iza Novaka Đokovića. Doskorašnji prvi reket planete u prvoj polovini godine ostao je bez dva od tri grend slem trofeja osvojena prošle godine, a zbog direktnih političkih odluka uskraćeno mu je da brani 4000 poena zbog čega je nedavno prepustio lidersko mesto na ATP listi ruskom teniseru Danilu Medvedevu.

Mnogo toga se natovarilo na leđa srpskom asu, koji je uprkos svemu ostao da stoji uspravno i uzdignute glave. I kada je većina Australijanaca jasno i glasno govorila da ga treba deportovati, i kada je većina Parižana otvoreno stala na stranu njegovog najvećeg rivala u četvrtfinalnom klasiku na Rolan Garosu…

Kao i svaki pravi i istinski šampion, sačuvao je dostojanstvo pod svetlima reflektora, mirno se povukao i u tišini odlučio da zaleči, sasvim sigurno, veoma bolne rane i pripremi se za drugi deo seozne gde se takođe suočava sa velikim problemom. Podsetimo, kako sada stvari stoje neće moći da igra na Ju-Es openu zbog toga što nije vakcinisan protiv virusa korona…

I dok se većina teniskih zaljubljenika naslađuje s Noletovom nesrećom i likuje dok Nadal pravi razliku u broju osvojenih grend slem titula (22:20), istinske legende belog sporta ne libe se da čvrsto stanu iza Novakovih leđa i tako mu barem malo olakšaju breme koje junački sam nosi.

- Nijedan drugi igrač nije morao da se suoči sa tako velikim problemima. Nije fer! Hej, moram to da kažem – ubo je direktno u suštinu legendarni američki teniser Džon Mekinro.

I sam kroz karijeru suočen sa brojnim kritikama zbog svog „nestandardnog“ ponašanja u „sportu za plemstvo“, Mekinro najbolje može da razume sve ono s čime se Đoković suočava, posebno u tekućoj godini.

- Ovaj momak je pronašao izlaz iz teških situacija više nego bilo koji drugi igrač u istoriji tenisa. Ako mislite da mu to ne smeta, vi ste ludi! On je toliko mentalno jak da može da se nosi i nekako usmerava svoj bes i frustraciju zbog onoga što on vidi kao nedostatak poštovanja, a to osećam i ja – istakao je legendarni Džon Mekinro.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike