Italijan ne sanja pobede protiv Medvedeva ili Nadala: Vreme je da dobijem Novaka!

20.06.2022

10:27

0

Autor: 24sedam

Beretini kaže da sve poraze od Srbina gledao "iznova i iznova"

Italijan ne sanja pobede protiv Medvedeva ili Nadala: Vreme je da dobijem Novaka!
Novak Đoković i Mateo Beretini - Copyright Profimedia

Novak Đoković nije više 1. na ATP listi, ni forma mu nije najbolja u poređenju sa Nadalom ili drugim igračima iz vrha svetskog tenisa, ali opet neki igrači sanjaju pobedu baš protiv njega.

Ovu "privlačnost" oseća i Mateo Beretini, koji kaže da je dobro prostudirao ranije poraza od Srbina i da sada zna kako treba da se igra protiv njega:

- Moram da priznam da sam ta tri poraza od Novaka gledao iznova i iznova, kako sa svojim trenerom, tako i u slobodno vreme. Seli smo da duboko analiziramo šta sam dobro uradio, a šta sam mogao bolje. Nije lako pronaći način da pobedim Novaka, ali osećam da svaki put kada se suočim sa njim naučim mnogo i napravim očigledne korake u svom napredovanju. Prošle godine sam igrao svoje prvo grend slem finale, a njegovo je bilo 30. Važna razlika, ali svaki put sam mu bliži - izjavio je Beretini.

Italijan je gubio od Novaka u finalu Vimbldona, i u četvrtfinalima Rolan Garosa i US opena.

- Ne smatram da postoji nešto specifično da bih mogao da pobedim ljude kao što je Novak, a i da sam pronašao način, ne bih to rekao. Ali ono što mi je jasno je da sam u porazima od njega dosta napredovao i mislim da je došlo vreme da ga pobedimo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike