Novakova iznenađujuće rizična priprema za Vimbldon – Đoković ne igra pre Londona?

06.06.2022

16:41

1

Autor: 24sedam

Najbolji teniser sveta se oporavlja od neuspeha u Parizu

Novakova iznenađujuće rizična priprema za Vimbldon – Đoković ne igra pre Londona?
Tan2022-5-29_151221354_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pretrpeo je još jedan žestok udarac ove sezone! Pošto su mu vlasti u Australiji oduzele mogućnost da odbrani tron u Melburnu i stigne do 21. grend slem titule, srpski as je u četvrtfinalu Rolan Garosa doživeo težak poraz od najvećeg rivala Rafaela Nadala, koji mu je nekoliko dana kasnije pobegao na dva više osvojena najvažnija trofeja na ATP turu.

Prvi reket planete sada se fokusira nezvanično prvenstvo sveta u tenisu. Dva grend slem trofeja osvojena prošle sezone je izgubio, preostalo mu je da pokuša da odbrani Vimbldon. A pojedini mediji u inostranstvu ističu da je Nole odabrao veoma rizičnu pripremu za turnir u „Ol Ingland klubu“, gde bi trebalo da stigne bez ijednog prethodno odigranog turnira na travi.

- Glavni razlog je mentalna regeneracija. Videćemo, ali trenutno je važno da se psihički oporavi. Novak je genije sa drugačijim stavom od većine nas – rekao je Noletov trener Goran Ivanišević.

Podsetimo, Vimbldon startuje 27. juna, što znači da bi Nole u London mogao da stigne posle skoro četvoronedeljne pauze posle Rolan Garosa.

- Mora da se oporavi od teških poraza u prošlosti i siguran sam da će biti spreman za takmičenje u Londonu – kazao je hrvatski strateg i dodao:

- Nole je najveći favorit na Vimbldonu, kao što je Nadal bio u Parizu. Novak sada treba da se fizički i psihički pripremi za predstojeći grend slem. Siguran sam da će pobediti, imam dobar osećaj – optimista je Goran Ivanišević.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike