Besmrtni Rafa korača ka večnosti: Počistio Ruda sa terena i osvojio rekordni 22. grend slem!

05.06.2022

15:35

0

Špancu na šljaci nema ravnog!

Besmrtni Rafa korača ka večnosti: Počistio Ruda sa terena i osvojio rekordni 22. grend slem!
Tan2022-6-5_174015615_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Rafael Nadal je ponovo šampion Rolan Garosa! On je u tri seta pobedio Kaspera Ruda - 6:3, 6:3, 6:0.

Nadal je tako popravio rekord svetskog tenisa sa 22 osvojena grend slema, dva više i od Novaka Đokovića i Rodžera Federera. Ovo mu je ujedno i 14. Rolan Garos i drugi grend slem ove godine, posle Australijan opena.

Iako mu se na Australijan open, omiljeni Novakov turnir, može staviti zvezdica, jer je Srbin politički sprečen da brani krunu tamo, pobeda u Parizu je čista kao suza: Bio je najbolji, pobedio je Đokovića i sve ostale i ponovo se popeo na tron svog omiljenog turnira.

Štaviše, možda je najlakši posao imao u finalu, jer Rud zaista nije ličio na sebe. Ovo je više bilo kao meč uvodnih kola nego finale. U osmini finala je sa Ože-Alijasimom igrao pet setova, a onda sa Đokovićem četiri.

Norvežanin je ponikao na Nadalovoj akaedmiji, a danas je protiv svog idola samo u drugom setu probao da parira, napravio je brejk, poveo 3:1, ali je onda Nadal pokazao zašto mu nema ravnog na šljaci – uzvratio je sa čak tri brejka i od 1:3 došao do 6:3.

Sve posle toga bilo je odrađivanje posla.

Nadal je dugo pauzirao, pričalo se čak da će završiti karijeru zbog povrede stopala, ali Španac se vratio u januaru i kad nije bilo Novaka, nije mogao niko da mu parira u Melburnu. A Pariz je već njegovo vlasništvo i svi znaju da je on "gazda" Rolan Garosa. 

Sada sledi veliko slavlje, a nadamo se i vesti o njegovoj budućnosti, pošto posle Rolan Garosa se nije prijavio ni za jedan drugi turnir.

Veliki je ovo korak i težak posao čeka Đokovića da stigne Nadala, a tek onda i da prestigne. Čekaju nas uzbudljiva preostala dva grend slema do kraja godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike