Rolan Garos ipak ima šampiona na "ić"! Kristina obogatila već bogatu kolekciju grend slem trofeja (FOTO)

05.06.2022

14:41

0

Francuski par uspešniji od Amerikanki

Rolan Garos ipak ima šampiona na "ić"! Kristina obogatila već bogatu kolekciju grend slem trofeja (FOTO)
Tan2022-6-5_14216876_10 - Copyright Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

Kristina Mladenović je osvojila titulu na Rolan Garosu. Francuskinja srpskog porekla je u dublu sa drugom domaćom teniserkom, Karolin Garsijom u finalu pobedila Koko Gof i Džesiku Pegu posle preokreta sa 2:1 (2:6, 6:3, 6:2).

Meč je trajao 101 minut, a za Mladenović je ovo četvrti pehar na Otvorenom prvenstvu Francuske, pošto ga je ranije osvajala 2016, 2019. i 2020. godine. U bogatoj kolekciji ima još i četiri Australijan opena, dva u dublu i dva u miks dublu, kao i jedan u miks dublu na Vimbldonu, za ukupno devet grend slem titula.

Kristinini roditelji, Dragan, bivši rukometaš i majka Dženita bivša odbojkašica, u Francusku se doselili 1992. godine. Tada je Dragan potpisao za Dankerk, a ubrzo je porodica dobila i francusko državljanstvo.

Kristina je rođena godinu dana kasnije, a tenis je počela da trenira sa sedam godina.

U dublu je mnogo uspešnija nego u singlu, pošto je odnos titula 25 prema jedan. Takođe, u dublu je bila i na vrhu WTA liste, a u singlu je najbolji plasman deseta pozicija.

Tako da sada možemo da kažemo da Srbija na neki način ima šampiona ovogodišnjeg Rolan Garosa. Podsetimo, svi naši predstavnici su izgubili, a najdalje je stigao Novak Đoković koji je u četvrtfinalu poražen od Rafaela Nadala.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike