Novak zna ko je budućnost tenisa

29.10.2020

09:34 >> 21:39

0

Autor: D. B.

Najbolji teniser sveta progovrio o naslednicima

Novak zna ko je budućnost tenisa
Copyright MN Press

Da li će tenis ikada više videti nekoga kao što je Novak Đoković? Dok čeka i matematičku potvrdu da će šesti put u karijeri završti kalendarsku godinu na prvom mestu čime će izjednačiti rekord Pita Samprasa, Novak se u Beču bavio budućnošću tenisa.

Novak se osvrnuo na činjenicu da igrači iz mlađe generacije i dalje nisu uspeli da se nametnu kao legitimni naslednica njega, Federera, Nadala…

– Postoje elementi koji moraju da budu uzeti u obzir i koji moraju da se poklope, kako bi igrač osvojio Gren slem ili bio jedan od najboljih na svetu. Svako može da ima par neverovatnih nedelja, ali da li to može neko da radi u kontinuitetu? Vidim mnogo kvaliteta u mlađim igračima. Siner je neko na koga treba obratiti pažnju. On ima moćnu igru i potencijal da bude jedan od najboljih na svetu. Zverev, Cicipas, Rubljov… Mladi su, a osvojili su brojne titule. Siner je definitivno lider mlađih igrača, koji će, po mišljenju mnogih stručnjaka, tek biti vrhunski.

A da bi igrač uspeo u tome, potrebno je mnogo toga. Novak je prepričao i spostvena iskustva.

– Imate plan i taktiku koju želite da sprovedete u delu. Nekada upadate u nervozu pošto nešto ne funkcioniše kako treba, a recimo na zagrevanju jesu. Znam iz spostvenog primera da sam nekada i dalje nervozan i da imam brige. Naučio sam da se nosim sa tim.

Đoković je posebno zadovoljan što posle dugo vremena ima i podršku navijača na jednom turniru na kome učestvuje.

– Uživam u Beču. Publika je veoma edukovana, a lepo je videti i mnogo srpskih zastava i navijača – objasnio je Đoković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike