Đoković stigao Samprasa: Prvi i na kraju 2020. godine uz jedan uslov

28.10.2020

19:09 >> 19:54

0

Autor: Adam Štulić

Novak pobedio Bornu Ćorića i plasirao se u četvrtfinale turnira u Beču

Đoković stigao Samprasa: Prvi i na kraju 2020. godine uz jedan uslov
Copyright Tanjug/Srdjan Stevanović

Na kraju 2020. godine na vrhu ATP liste sijaće ime Novaka Đokovića. Pobedom na turniru u Beču protiv Borne Ćorića najbolji teniser sveta obezbedio je prvo mesto i tako se izjednačio sa legendarnim Pitom Samprasom. Američki teniser je do sada bio jedini kome je pošlo za rukom šet puta da završi godinu kao najbolji. Rodžer Federer, Rafael Nadal i Džimi Konors su do sada to uradili pet puta.

To bi moglo da se promeni samo ukoliko Španac Rafael Nadal prijavi učešće na turniru u Sofiji, ali su šanse za to minimalne.

Susret osmine finala srpskog i hrvatskog tenisera završen je posle dva seta – 7:6, 6:3. U narednom meču naš as će igrati protiv pobednika okršaja u kome se u četvrtak sastaju Hubert Hurkač iz Poljske i Italijan Lorenco Sonego.

Odigrali su Đoković i Ćorić maratonski prvi set, koji je okončan tek u taj-brejku. Spašavao je Novak i set lopte, izvlačio se iz teških situacija i na kraju slavio 13:11. Obojica su sve vreme “sebično” držali svoj servis, branili se i nisu popuštali. Hrvatski teniser je imao svoje šanse, ali mu je u tim momentima ponestajalo koncentracije. U ključnim trenucima Đoković je bio sigurniji i posle velike borbe je slomio otpor devet godina mlađeg kolege.

U drugom setu je Ćorić polako počeo da popušta, pa je Đoković u trećem gemu stigao do brejka i to posle duple servis greške protivnika. Nije do kraja meča bilo veće drame, Novak je iz gema u gem bio sve bliži pobedi. Do nje je stigao kada je drugi put oduzeo servis rivalu za konačnih 6:3.

Bila je ovo četvrta pobeda Đokovića protiv Ćorića. Sada vodi 4:0 u međusobnim duelima.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike