Poljakinja gazi u Parizu! Stigla do finala, izjednačila rekord jedne od sestara Vilijams, a na redu je i druga

02.06.2022

15:21

0

Autor: 24sedam

Meč je trajao "samo" 64 minuta

Poljakinja gazi u Parizu! Stigla do finala, izjednačila rekord jedne od sestara Vilijams, a na redu je i druga
Tan2022-6-2_162241424_0 - Copyright Tanjug/AP/Jean-Francois Badias

Iga Švjontek je prva finalistkinja na ovogodišnjem Rolan Garosu. Poljakinja, prva na svetskoj rang listi i prva "kosturašica" na Otvorenom prvenstvu Francuske, za samo 64 minuta pobedila je Dariju Kasatkinu iz Rusije, 20. na WTA listi. Rezultat je bio 2:0 (6:2, 6:1).

Današnjom partijom, Švjontek je pokazala da je u odličnoj formi i da joj u ovom trenutku nema premca. Takođe je izjednačila rekord Serene Vilijams iz 2013. godine, kada je između Majamija i Vimbldona vezala 34 pobede.

A ukoliko bi pobedila i u finalu u Parizu pretekla bi drugu sestru Vilijams, Venus koja je imala 35 uzastopnih trijumfa.

Podsetimo, u karijeri je 21-godišnja Poljakinja osvojila osam titula, a čak pet ove godine. Sada ima priliku da osvoji još jedan Rolan Garos, pošto je pobednica bila i pre dve godine. To joj je ujedno i jedina grend slem titula.

U drugom polufinalu igrale su Italijanka Martina Trevizan i Amerikanka Kori Gof. Bolja je bila Gof, takođe sa 2:0 (6:3, 6:1) posle 86 minuta igre.

Podsetimo, u muškom singlu Srbija više nema predstavnika pošto je Rafael Nadal u četvrtfinalu pobedio Novaka Đokovića. U polufinalu Španac će odmeriti snage sa Aleksanderom Zverevim, a igraće i Marin Čilić i Kasper Rud.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike