Krajinović lako preskočio Hrvata, sad je vreme za osvetu!

25.05.2022

14:44

0

Autor: 24sedam

Srpski teniser u šesnaestini finala Rolan Garosa

Krajinović lako preskočio Hrvata, sad je vreme za osvetu!
Copyright MN Press

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u šesnaestinu finala Rolan Garosa, pošto je u drugom kolu relativno lako izašao na kraj sa Hrvatom Bornom Gojom – 7:6(5), 6:2, 5:7, 6:1. Krajinoviću je za trijumf protiv 223. tenisera sveta trebalo nešto više od tri sata, a u narednom kolu drugog grend slema u sezoni dobiće priliku za revanš dužniku iz prethodna dva međusobna duela Feliksa Ožea-Alijasima.

Gojo je koliko toliko konkurentan Srbinu bio u prvom i trećem setu. Dobro se držao na startu meča protiv favorizovanog rivala, koji je i pre taj-brejka mogao da reši uvodni deo meča u svoju korist, ali je dozvolio Hrvatu da mu u 12. gemu uzvrati na brejku iz prethodnog.

U drugom setu je 55. teniser sveta pokazao kvalitet i vrlo lako ga uz dva brejka dobio 6:2, a kada se očekivalo da će nastaviti u istom ritmu, Krajinović je dozvolio Borni da prvi napravi brejk u petom gemu.

Uzvratio je Filip odmah, zatim je sigurno dobio sedmi gem i poveo 4:3. Gojo se nije predavao, veoma dobro je servirao (8 sasova), a u 11. gemu je iskoristio drugu brejk loptu i poveo 6:5. Servirao je za set, Filipu se nije išlo u četvrti set, imao je brejk loptu, ali je mladi Hrvat odservirao dobro i dobio treći set 7:5.

Ipak, tu je bio kraj svih nadanja 24-godišmnjeg Hrvata jer je Filip Krajinović zaigrao odlično, poveo je 5:0 uz dva brejka i rešio set i proslavio ostanak na turniru.

Krajinović i Ože-Aliasime odighrali su do sada četiri meča, rezultat je 2:2. Poslednja dva duela na Mastersu u Rimu prošle godine i u Štokholmu pripala su Kanađaninu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike