Srbija ostala bez jednog predstavnika na Rolan Garosu! Kraj za Lajovića!

23.05.2022

15:22

0

Autor: 24sedam

Srpski teniser poražen od Argentinca Sebastijana Baeza

Srbija ostala bez jednog predstavnika na Rolan Garosu! Kraj za Lajovića!
Dušan Lajović - Copyright MN Press

Srpski teniser Dušan Lajović poražen je u prvom kolu Rolan Garosa od Argentinca Sebastijana Baeza 1:3 (3:6, 6:3, 4:6. 3:6).

Prvi set pripao je mladom Baezu, koji je do prednosti došao u četvrtom gemu kada je uspeo da iskoristi prvu brejk loptu koju je imao, te je do kraja bio siguran na svoj servis i tako poveo sa 1:0.

Ipak, Lajović je pokazao iskustvo i nije se predavao, te je u drugom setu bio bolji i tako došao do izjednačenja. Najpre je bez izgubljenog poena napravio brejk za 2:0, da bi Argentinac u narednom gemu uspeo da nadoknadi propuštene servise. Međutim, to nije omelo Lajovića da dođe do poravnanja, s obzirom na to da je Dušan već u narednom gemu ponovo bio uspešan na protivnikov servis, pa je tako stekao prednost koju nije ispuštao do kraja seta.

U trećem setu je u par navrata delovalo da će srpski teniser preokrenuti situaciju u svoju korist, s obzirom na to da je prvi došao do brejka i poveo sa 3:1. Ipak, mladi Argentinac je pokazao zube i uspeo da izjednači, pa i da preokrene i tako stvori psihološku prednost pred četvrti set.

Čini se da je Lajović potpuno pao u završnom periodu, pa je Baez dosta lakše nego što se očekivalo prelomio u četvrtom setu osvojivši gem na protivnikov servis i na kraju slavio sa 6:3.

Da podsetimo, Filip Krajinović je ranije danas savladao Rajlija Opelku sa 3:0 i tako se plasirao u drugo kolo. Danas će se na terenu boriti i Miomir Kecmanović, protiv Tomas Martina Ečeverija, ali i Novak Đoković koji će pred sobom imati Jošihita Nišioka.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike