Novaka čeka paklen Rolan Garos! Đoković kreće protiv Japanca, Nadal na putu u četvrtfinalu!

19.05.2022

17:23

0

Autor: 24sedam

Težak žreb za najboljeg tenisera sveta

Novaka čeka paklen Rolan Garos! Đoković kreće protiv Japanca, Nadal na putu u četvrtfinalu!
profimedia-0691532985 - Copyright Profimedia

Žreb za ovosezonski Rolan Goras ostvario je najveću zebnju navijačima Novaka Đokovića - najbolji teniser sveta će u već u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske moći na najvećeg rivala Rafaela Nadala.

Naravno pod uslovom da se dva najbolja tenisera današnjice nađu među osam igrača koji će se naći u završnici drugog grend slema sezone, na čijem otvaranju Noleta čeka Japanac Jošihito Nišioka. 

Ukoliko prvi reket planete opravda ulogu favorita na startu turnira, već u narednom kolu čeka ga izuzetno zanimljiv rival - Aleks Molčan, kojeg od nedavno trenira Đokovićev dugogodišnji trener Marjan Vajda.

Žreb u Parizu je svu svoju surovost prema Novaka pokazao kada je u njegov kostur stavio i mladu špansku zvezdu u usponu Karlosa Alkaraza, te Aleksandra Zvereva koji su Srbinovi potencijalni rivali u polufinalu, do kojeg prvog reketa planete potencijalno čekaju Dženson Bruksbi, pa Švarcman ili Dimitrov. 

Što se tiče ostalih srpskih predstavnika na grend slemu koji počinje 22. maja i traje do 5. juna, Miomir Kecmanović na startu igra protiv Tomasa Martina Ečeverije, a već u trećem kolu bi rival mogao da mu bude Danil Medvedev.

Dušan Lajović će u prvom kolu igrati protiv Sebastijana Baeza iz Argentine, Laslo Đere protiv Ričardsa Berankisa iz Litvanije, dok će rival Filipa Krajinović biti Amerikanac Rajli Opelka.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike