Nole počeo psihološke igre pred Rolan Garos: Ovde je Rafa uvek prvi favorit!

20.05.2022

19:58

0

Autor: 24sedam

Najbolji teniser zadovoljan svojom formom pred početak grend slema

Nole počeo psihološke igre pred Rolan Garos: Ovde je Rafa uvek prvi favorit!
Tan2022-5-6_215150970_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Najbolji teniser sveta Novak Đoković vrši poslednje pripreme pred start drugog grend slema u sezoni. Prvi reket planete nije bio miljenik žreba pred Otvoreno prvenstvo Francuske, ali uprkos tome sa velikim optimizmom očekuje početak borbe za Kup musketara.

Stigao je Nole u Pariz ovenčan krunom u Rimu. Prvi trofej u veoma turbulentnoj sezoni sigurno je dodatno podigao Đokovićevo samopouzdanje uoči početka misije odbrane šampionskog trona u gradu svetlosti, ali i pored toga srpski as ulogu favorita prepušta „kralju šljake“.

- Kada pričamo o Rolan Garosu i tenerima na šljaci Rafael Nadal je uvek prvi favorit. Takođe, istina je i da je Alkaraz ove godine izvanredan. Postiže fenomenalne rezultate i napravio je veliki iskorak. Težim da osvojim sve grend slem titule kada sam u žrebu. Naravno, ima puno kandidata za trofej - rekao je Đoković na konferenciji za medije uoči početka Rolan Garosa, na kojem će Nole ove sezone napasti svoju treću titulu.

- Siguran sa u sebe jer sam već pobeđivao na ovom turniru. Branilac sam trofeja i prođe me jeza kada se setim uspomena iz prošle godine. Ali ovo je nova godina, želim budem na vrhuncu u pravom trenutku, ovakvi turniri bude motivaciju i emocije u igračima.

Zadovoljan je Nole u kakvom fizičkom stanju je stigao u Pariz.

- Ovi tereni su fizički najzahtevniji, mentalno i emocionalno. Uvek mi je bilo potrebno nekoliko turnira na šljaci da bih došao u pravu formu i mislim da sam na dobrom nivou nakon što sam osvojio krunu u Rimu.

Poslednji put u Francuskoj će igrati Žo Vilfred Conga.

- Svakako želim da mu poručim najlepše moguće zbogom. Uveren sam da će dobiti veliku podršku. Biće emotivno i za njega i za publiku, bio je jedan od najenergičnijih i najharizmatičnijih igrača. Poseduje izuzetno moćne udarce. Dobro ga poznajem, oduvek smo se dobro slagali - dodao je Novak.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike