Silni Novak igra kao nekad! Počistio Poljaka, neka se spremi Nadal

06.05.2022

13:33

0

Najbolji meč Đokovića od početka godine, sada je na redu klasik

Silni Novak igra kao nekad! Počistio Poljaka, neka se spremi Nadal
profimedia-0689074814 - Copyright Profimedia

Siguran je bio Novak Đoković u četvrtfinalu Madrida i dobio je Huberta Hurkača u dva seta - 6:3, 6:4

Protivnik u polufinalu biće mu bolji iz meča Rafael Nadal - Karlos Alkaras.

Ovo je bez dileme bio najbolji Novakov meč od početka godine. Stalno je govorio da mu treba vremena, treba tenisa i to je sada i dokazao. Poljaka je dobio za samo 82 minuta i sada gleda u dvoboj španskih generacija za ime novog protivnika. 

 

Đoković je odlično počeo, odmah je napravio brejk, pa ga potvrdio. Hurkač je mnogo grešio, Novak je bio siguran i kada se Poljak malo kasnije sabrao i počeo da igra bolje.

Ipak, lak gubitak prva tri gema bio je nenadoknadiv jer je Đoković igrao kao u svojim najboljim danima i posle 33 minuta igre je Srbin osvojio prvi set.

Drugi je bio dosta neizvesniji. Hurkač je pokazao koliko mu je servis jako oružje, čak i protiv igrača sa najboljim riternom u istoriji tenisa. Imao je Đoković u drugom gemu i brejk loptu, ali je nije iskoristio.

U petom gemu je tek došlo do brejka posle nekoliko velikih grešaka Hurkača. Đoković je potvrdio brejk, pa je onda na 5:3 imao još jednu šansu da oduzme rivalu servis, ali se Hubert vratio i produžio meč za bar još jedan gem.

Đoković nije propustio priliku pri servisu za meč, imao je tri meč lopte, ali je iskoristio drugu i zakazao je potencijalni novi klasik, odnosno novi meč sa Nadalom, što je najveće rivalstvo u istoriji tenisa.

Blog uživo:

6:4 - Kraj! Neka se spremi Nadal!

5:4 - Hurkač je spasao dve meč lopte. Sada Novak servira za meč. 

5:3 - Đoković je počeo dvostrukom servis greškom, imao je još neke greške, tako da je Poljak izborio izjednačenje, ali je Novak posle toga ostvario svoj šesti as, ali Hurkač ima proveren odgovor - dubok ritern, odakle je Srbinu teško da vraća loptu. Posle toga je bila rutina. Sada Hurkač servira za ostanak u meču.  

4:3 - Odličan odgovor Poljaka zaista. Nije ovde ništa rešeno.

4:2 - Odbranio je Đoković brejk i osvojio svoj servis-gem. Njegovi navijači mogu da se raduju dijapazonu udaraca sa osnovne linije, ali i ne samo sa nje. Ovo je možda Novakov najbolji tenis od početka godine. 

3:2 - Evo brejka! Imao je Novak dve brejk lopte, iskoristio je drugu. Odličan tenis gledamo, Hurkač je konačno zaigrao kako se od njega očekuje, ali ipak se zna ko je bolji.

2:2 - Dobro funkcioniše Novakov servis. Jako dobar tenis za sada.

1:2 - Odličan tenis gledamo. Hurkač je sada izbegao situaciju iz prvog seta i sačuvao je svoj servis na početku seta. Gledali smo nekoliko sjajnih razmena, a Poljaka dobro služi forhend.

1:1 - Izjednačio je Đoković. Izgleda da stvarno ima problema sa suncem kada servira sa te strane, jer greši svaki put posle smeča, odnosno kada mora da podigne skroz glavu.

0:1 - Imao je Đoković brejk loptu, ali ga je Hurkač naterao da trči i greši i na kraju osvojio svoj servis gem.

- 33 minuta je trajao prvi set. Odlična igra Đokovića, neka nastavi tako.

 

 

6:3 - Dobar servis Đokovića, jedan brejk mu je bio dovoljan za prvi set. Četvrti as mu je doneo dve set lopte. Iskoristio je prvu. Gledamo dobar tenis. Ako najbolji na svetu ovako nastavi, brzo će zakazati klasik sa Nadalom...

5:3 - Spasio se Hurkač, odličan je bio na servisu. Sada Novak servira za set.

5:2 - Kakav furiozan odgovor Đokovića, više nego siguran na svom servisu.

4:2 - Hurkač je siguran na svom servisu. Imao je 40:0, ali je Novak osvojio dva poena posle toga. Počeo je Poljak da igra, ali se Novak i dalje pita za sve.

4:1 - Forhendom Đoković završava ovaj gem u kome je imao nekoliko grešaka. Nalazi se na strani terena na kojoj je sunce. Zato nosi kačket, ali je imao dva smeča, tako da ga je možda blještavilo omelo. Hurkač se probudio, najbolji gem do sada.

3:1 - Najbolji poljski teniser konačno osvaja gem. Pronalazi pravo oružje, a to je servis. U ovom gemu je imao dva asa.

3:0 - Đoković je potvrdio brejk, odličan početak. Ipak, mora se priznati da Poljak mnogo greši, kao da ne oseća teren i podlogu, iako je četvrtfinale. Novak je solidan, udarci su mu oštri i precizni.

 

 

2:0 - Evo brejka! Đoković je imao tri brejk lopte, ali je Poljak izjednačio na 30:30, ali za dalje od toga nije imao snage.

1:0 - Sa nulom Novak dobija prvi gem! Ovo je bilo sjajno.

 

 

- Počeo je meč!

- Đoković je prvi birao i izabrao servis! Dakle, on počinje.

- Novak upravo izlazi na teren, ali kako se može videti u prenosu, često staje da bi se slikao i potpisivao autograme.

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike