Novak je mentalno i emotivno u balansu: Tragovi Australije su mesecima bili tu, sada idem dalje!

06.05.2022

06:52

0

Tortura iz Melburna će se teško zaboraviti

Novak je mentalno i emotivno u balansu: Tragovi Australije su mesecima bili tu, sada idem dalje!
NOVAK_za_finale_083 - Copyright MN Press

Najboji teniser sveta, Novak Đoković trenutno se nalazi u Španiji, gde igra na mastersu u Madridu.

Pre ovog turnira, Novak je tokom 2022. godine igrao na samo tri turnira, zbog velikih problema oko vakcinacije i pravila boravka nevakcinisane osobe u drugim državama.

Mali broj mečeva svakako je uticao na njegovu igru, ali i dalje čuva vodeću poziciji. Međutim, teško da će, kako Novak, tako i ljubitelji sporta, ikada zaboraviti dešavanja iz januara meseca, kada je u Australiji proveo izvesno vreme u karantinu, a potom je deportovan, bez prava da učestvuje na Australijan openu.

U Španiji je govorio za "Tennis Channel", te se još jednom dotakao Australije, ali i turnira u Beogradu, koji mu je pomogao da se vrati na pravi put.

 

 

-  Nakon što sam se vratio iz Australije, moram priznati da sam možda malo potcenjivao emocionalno stanje u kojem sam bio. Pomislio sam: "Znaš, pa, ja sam van Australije, to je ono što jeste. Šta se desilo, desilo se. Idem dalje." Ali onda sam u narednim mesecima osećao da su emocionalni i mentalni tragovi onoga što se tamo dešavalo još uvek tu - kazao je najpre Novak.

Nakon Melburna, usledila je kraća pauza, daleko od očiju javnosti, a i dalje se postepeno vraća. Učestvovao je na turniru u Dubaiju, zatim u Monte Karlu, pa Beogradu.

- U tim mečevima osećao sam se kao da nisam ja. Bio sam malo nervozniji nego obično i u odbrambenijem režimu.

Dodao je Đoković i koliko mu je značajna podrška od navijača u Beogradu, te da je ponovo izgradio samopouzdanje. Kako ističe, sada se oseća i emotivno i mentalno balansirano.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike