Novi izazov za Srbina: Novače, sad se pokaži u Madridu da si najbolji na svetu!

02.05.2022

11:49

0

Autor: Milan Nastić

Prvi reket sveta sa velikim motivom je stigao u prestonicu Španije

Novi izazov za Srbina: Novače, sad se pokaži u Madridu da si najbolji na svetu!
0MMM9995(2) - Copyright MN Press

Novak Đoković posle nedelju dana pauze od Srbija opena, kreće u borbu za titulu na Mastersu u Madridu.

Nećete verovati to će bit najjači turnir na kojem će učestvovati prvi reket sveta od početka godine, jer zbog situacije oko vakcinacije nije mogao da nastupa na Australijan openu, kao i na američkoj turneji.

Zbog toga će to biti veliki izazov za našeg igrača, kojem definitivno treba što više mečeva kako bi dostigao formu od prošle godine, a za to su mu potrebni jaki dueli, pre svega sa najboljima na svetu.

Jedini sa kojim je igrao, a da je bio u prvih 10 na ATP listi, bio je Andrej Rubljov, na tek završenom Srbija openu u kojem je prvi reket sveta poražen u finalu u tri seta.

Upravo se tu videlo koliko Novaku nedostaju jaki mečevi, a Madrid je idealna prilika, jer će na jednom mestu biti teniski krem.

Poseban motiv može da mu bude učestvovanje Rafe Nadala, veliki Novakov rival svih ovih godina, i poznato je da su njih dvojica obeležili poslednju deceniju u tenisu, naravno uz Rodžera Federera.

MN Press
 

Međutim, do eventualnog susreta dvojice najboljih tenisera u istoriji belog sporta, a to je polufinale, Novak će morati dobro da se oznoji kako bi stigao do tog meča.

A, pre toga moraće da preskoči izuzetno kvalitetne igrače, u drugom kolu sastaje sa boljim iz meča između Gaela Monfisa i Himeno Valere.

Već na sledećoj prepreci čeka ga prva potencijalna "nagazna mina" jer će za protivnika imati Denisa Šapovalova ili pobednika susreta Dominika Tima i Endija Marija koji će snage odmeriti već na startu turnira.

Pod uslovom da ode dalje, četvrtfinale takođe donosi ozbiljne protivnike. Jedan je Kasper Rud, a drugi najverovatnije Alehandro Davidovič Fokina koji je Novaka nedavno savladao na startu Mastersa u Monte Karlu.

Kako smo već naglasili za polufinale mu se “crtaju“ Nadal ili Alkaraz i njihov okršaj u četvrtfinalu biće za publiku u Madridu i ceo teniski svet prava teniska poslastica. 

Na kraju, ako preskoči sve te prepreke, u finalu je projektovan Stefanos Cicipas. 

Nadamo se da će Novak podići svoju formu na viši nivo u Madridu, onda ga čeka i Masters u Rimu, a posle toga "šlag na tortu", Rolan Garosa i odbrana titula od prošle godine, a upravo je Đoković u nekoliko navrata i isticao da mu je to cilj na šljaci.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike