Đokovića napala ruska legenda! Razlog je bizaran, smeta mu što Srbin brani ruske tenisere?!

25.04.2022

15:58

0

Autor: 24sedam

Nekadašnji svetski prvak u šahu Gari Kasparov kritikuje našeg asa zato što "ne osuđuje Putina"

Đokovića napala ruska legenda! Razlog je bizaran, smeta mu što Srbin brani ruske tenisere?!
-OI18646 - Copyright MN Press

Iako je najbolji svetski teniser Novak Đoković biranim rečima ocenio sukobe na relaciji Rusija - Ukrajina (ja sam protiv svakog rata), našao se na udaru legendarnog ruskog šahiste.

Nekadašnji svetski šampion Gari Kasparov kritikovao je Đokovića, a razlog je gotovo neverovatan. Kasparovu smeta što Đoković "ne osuđuje Putina"?!

Nejasno je samo kako je Kasparov došao do tog zaključka iz Novakove izjave nakon odluke Vimbldona da ruskim i beloruskim teniserima zabrani učešće na turniru.

- Smatram da nema potrebe za suspenziju ruskih igrača. Takmičenje je njihovo pravo. Postoji pravilo protiv diskriminacije u tenisu, koje kaže da svako može da igra po rangu, a ne po nacionalnosti. Vimbldon ga je prekršio - rekao je najbolji svetski teniser.

Nit je pominjao predsednika Rusije, niti rat koji se vodi... Ali, "šahovski mozak" Garija Kasparova u tome je video kombinaciju koju niko drugi nije.

 

 

- Rusija možda može da se takmiči po rangu, ali oni ubijaju po nacionalnosti. Ruski sportisti koji ne osuđuju Putinov rat istrebljenja u Ukrajini ga podržavaju ćutanjem. A Srbin koji to ne učini posebno je neprikladan s obzirom na istoriju, kazao je šahista aludirajući na to da su Đoković i mnogi drugi Srbi bili u sličnoj situaciji tokom NATO agresije kao i Ukrajinci danas kod ruskog vojnog napada - prokomentarisao je Kasparov Đokovićevu izjavu.

Za šahovskom tablom je stvarno bio veličina, ali izgleda da je u stvarnom životu sklon tome da prekombinuje.

Kasparov je po odlasku u šahovsku penziju odlučio da se angažuje u politici, najavio je i predsedničku kandidaturu kao Putinov protivkandidat, ali se tu nije proslavio. Tvrdio je da su u pitanju opstrukcije, pre devet godina pobegao je iz Rusije u Njujork iz straha od progona. 

Naredne, 2014. godine, preselio se u Podstranu kod Splita i dobio državljanstvo Republike Hrvatske.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike