Za one koji tvrde da je Đoković najveći profiter u vreme "kovid tenisa", stiže nedvosmislen odgovor

02.11.2020

18:23 >> 19:34

0

Autor: Milan Nastić

I da nisu zamrznuti oduzimanje bodova Novak bi bio najbolji na svetu i tokom 2020.

Za one koji tvrde da je Đoković najveći profiter u vreme "kovid tenisa", stiže nedvosmislen odgovor
Copyright MN Press

Oni koji ne vole Novaka Đokovića lako će se držati teorije da je najbolji teniser sveta iskoristio sva dešavanja u savremenom tenisu i da je najveći “profiter” u kovid svetu profesionalnog sporta.

Ipak, kada se malo zagrebe ispod površene, pa se još uzmu crno na belo svi dokazi, jasno je da su ovakve tvrdnje potpuno deplasirane. Neko bi rekao i lažne.

Statistika kaže da je Novak Đoković definitivno obeležio 2020. godinu. Najbolji teniser današnjice završiće na prvom mestu na ATP sa 11.830 bodova, skoro 1.500 više od drugaplasiranog Rafe Nadala koji ima 9.850.

Treći na toj listi je Dominik Tim, slede Rožder Federer, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas,  Rubljev……

Ali, ako bi se računala samo ova godina po projekciji ATP ponovo bi srpski teniser bio dominatan. Nole bi u tim okvirima imao 6.655 bodova, dok bi drugo mesto zauzeo Dominik Tim, on bi je završio sa 4.615, a treći bi bio Rafa Nadal sa 3.690, slede Cicipas, pa Rubljev.

Novak Đoković oborio je još jedan rekord. Naime, Srbin će sa 33 godine i sedam meseci biti najstariji igrač u istoriji tenisa koji će kao prvi završiti godinu na ATP listi.

Zanimljivo da bi Rodžer Federer 2020. godinu kad bi se samo gledali rezultati iz ove sezone bio tek na 17. mestu sa 1720. bodova.

Kad bi se računala realna trka u ovoj godini, svi mečevi koji su odigrani, opet bi Đoković bio najbolji po bodovima. Prvi reket sveta bi po toj projekciji imao bi 6.655, iza njega je Austrijanac sa 4.615, a treći bi bio “kralj šljake” sa 3.690. Iza njih bi se našli Cicipas sa 3.585, a na tu listu bi ušao i Rus Andrej Rubljov sa 3.135. Na njoj bi Rodžer Federer zauzeo tek 27. mesto sa 720 bodova.

Pobedom na turniru u Beču protiv Borne Ćorića najbolji teniser sveta obezbedio je prvo mesto i tako se izjednačio sa legendarnim Pitom Samprasom.

Podsetimo, da su plasman na završni Masters u Lonodonu obezbedili Novak Đoković, Rafa Nadal, Dominik Tim, Aleksander Zverev, Danil Medvedev i Stefanos Cicipas, dok će za preosatala dva mesta boriti Dijego Švarcman, Mateo Beretini, Gael Monfis, Denis Šapovalov i Andrej Rubljov.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike