Glavu gore Novače! Nisi osvojio Srbija open, ali igraš sve bolje - ima još vremena do Rolan Garosa!

25.04.2022

09:47

0

Autor: Milan Nastić

Prvi reket sveta učešćem na turniru u Beogradu pokazao partije koje ohrabruju

Glavu gore Novače! Nisi osvojio Srbija open, ali igraš sve bolje - ima još vremena do Rolan Garosa!
-OI18617 - Copyright MN Press

Novak Đoković nije osvojio Srbija open, ali partije koje je pružio u Beogradu raduju.

Pogotovo kad se uzme u obzir da je samo nedelju dana pre ovog turnira izgubio već na startu Monte Karla od Alehandra Davidoviča Fokine, tako da se njegovo učešće na Srbija openu očekivalo sa nestrpljenjem.

I slobodno se može reći da nije razočarao, čak se vidi i pomak, što može da raduje pred nastavak sezone, pre svega za predstojeće turnire koji se igraju na šljaci, naravno njegov glavni cilj je Rolan Garos, koji se igra krajem maja i odbrana titule na prestižnom grend slemu u Parizu.

Ako se uzme u obzir da je Đoković od početka godine odigrao samo pet mečeva do Srbija opena, može se konstatovati da prvi reket sveta može biti zadovoljan svojim izdanjem u Beogradu.

Ipak, vidi se da mu nedostaju mečevi, pre svega jakih, a to se najbolje moglo videti na startu kada je srećno eliminisao Lasla Đera, a bez problema moglo je da bude i drugačije.

MN Press
 

Taj okršaj je dobio u tri seta i to posle taj-brejka.

Treba istaći da je Nole sva četiri meča odigrao u tri seta, što je za njega i bolje kako bi što više ostao na terenu i na taj način barem malo nadomestio ono što je propustio od početka godine.

Posle toga na red je došao Miomir Kecmanović, i u tom duelu se video pomak.

Stekao se utisak da se sredinom tog duela nešto desilo, kao da je Nole probio i od tog trenutka, pa da finala dosta podsećao na onog starog Novaka. 

Naravno, nije to bilo iz perioda kada je slobodno se može reći "mleo" svoje protivnike, ali opet bolje nego što je bilo u susretima tokom ove godine.

Ipak, u finalu protiv Rubljova se videlo da nema snage još da se suprostavi igračima u prvih deset, a to se najbolje moglo videti u trećem setu kada nije uspeo da osvoji ni gem.

Srbija open je već arhiviran kako je sam rekao i fokus mu je sada na Mastersu u Madridu koji startuje za nedelju dana, zatim sledi Rim, a onda "šlag na tortu", Rolan Garos koji je i najvažniji turnir na šljaci.

Nema dileme da će taj grend slem umnogome odrediti Novakov nastavak sezone.

Svi se nadamo da će prvi reket ponoviti rezultat iz prošle godina kada je podigao pehar, ali moramo biti svesni da će ovaj put biti mnogo teže. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike