Đoković kapitulirao u finalu Srbija opena! Moramo da priznamo da je Rubljov danas bio bolji...

24.04.2022

14:35

0

Autor: 24sedam

Ostao je srpski teniser potpuno bez snage, šteta, šteta

Đoković kapitulirao u finalu Srbija opena! Moramo da priznamo da je Rubljov danas bio bolji...
-OI18687 - Copyright MN Press

Novak Đoković nije uspeo! Andrej Rubljov slavio je u tri seta sa 6:2, 6:7, 6:0 u finalu Srbija opena i tako se domogao titule u glavnom gradu Srbije!

Morao je Novak opet da se vraća posle izgubljenog prvog seta, ali to najboljem u istoriji nije pošlo za rukom, kao u ranijim rundama turnira na Dorćolu.

Na kraju je srpski teniser ostao potpuno bez snage, pa je dopustio Rusu da dobije treći set sa 6:0 što je nešto što ne viđamo tako često kada Nole igra.

MN Press
 

Sigurno je Đoković najviše želeo da osvoji turnir u svom gradu, pa još na Vaskrs, ali... Nažalost se mora priznati da je Rubljov danas bio bolji.

Ako ništa... Mlađi je, ima više snage. I to je svakako uticalo na ishod meča. Najviše je na ovakav ishod uticao prvi set koji je Rus dobio relativno lako, a posle Novak nije imao snage za preokret.

Na kraju, možemo da konstatujemo da je Rubljov slavio i u tucanju jajima, a i kasnije na samom terenu.

BLOG UŽIVO

KRAJ - 0:6!

0:5 - Sada sve ide brzo, Rubljov je dobio još jedan gem. Sada je već mnogo toga jasno...

0:4 - Strašnim forhendom Rubljov pravi drugi brejk i deluje da je sada vrlo blizu osvajanja Srbija opena! Nole je pre svega pao fizički.

0:3 - Đoković je ostao bez snage, jedva udara lopticu i to mlađi Rubljov zna kako da iskoristi.

0:2 - Brejk pravi Rubljov! Nadmudrio je Novaka u igri na mreži! Mogao je treći set mnogo drugačije da počne. Rus se bolje snašao. Ima vremena za preokret.

0:1 - Mogao je Novak lako do brejka, propustio je brejk prilike, ali se Rubljov izvukao sa par veoma kvalitetnih poteza.

- Rubljov prvi servira

POČEO JE TREĆI SET (2:6, 7:6)

KRAJ DRUGOG SETA - 7:6! Ukupno 1:1 u setovima! Igraće se još! Ne da se Nole!

- Nole vodi 6:3 u taj-brejku!

6:6 - Idemo u taj-brejk! Ispustio je šansu Novak da ranije završi ovaj set. Neverovatna drama na Dorćolu!

6:5 - Jako teško Novak igra, jedva stoji na nogama, ali je uspeo da obezbedi taj-brejk! Posle svakog poena je hvatao dah... Na kraju je preciznim udarcima dobio veoma bitan gem.

5:5 - Strašno kakav gem, najbolji i najduži u meču, Novak je imao set-lopte, ali Rubljov se opet izvukao!

5:4 - Mnogo težak gem dobio je Đoković, igrao je na razliku i uspeo da dobije i da prevali pritisak na leđa Rubljova!

MN Press
 

4:4 - Nervozno odigran gem Đokovića, nije zadovoljan kretnjom i radom nogu. Brzo je Rubljov izjednačio.

4:3 - U ovom gemu Novaka je služio servis jako dobro, tako da nije dopustio Rusu da zapreti, a sve to oseća i publika koja bodri svog ljubimca.

3:3 - Rubljov siguran na svom servisu, sada je Nole na ispitu. Ne bi smeo da dopusti brejk.

3:2 - Evo dobrog gema Đokovića, krenuo je da igra riskantnije i da on odlučuje u poenima, a upravo tako je rešio poslednji poen ovog gema, forhend vinerom.

2:2 - Rubljov se potpuno vratio u drugi set. Biće teško Novaku danas da preokrene...

2:1 - Odmah je Đoković dopustio brejk Rubljovu! Previše je grešio Novak iz forhenda, nije imao ni sreće i Rus se vraća.

2:0 - BREEEEEEEEJK! Baca reket Rubljov, Nole se vratio u igru! Vrlo ubedljivo je Novak dobio ovaj gem i napravio brejk. Sada opet drži sve u svojim rukama.

1:0 - Pretio je Rubljov, vodio 30:0, mirisalo je na novi brejk, ali se Đoković izvukao i jako je važno što je dobio prvi set. Uključila se i publika koja bodri svog tenisera.

POČEO JE DRUGI SET

KRAJ PRVOG SETA - 2:6

2:6 - Izgubio je Đoković prvi set u finalu Srbija opena! Rubljov je igrao snažnije, riskantnije i to mu se isplatilo. Može li Nole da pokaže reakciju kao što je to do sada radio na turniru.

2:5 - Duplom greškom Đoković prepušta Rubljovu i drugi brejk. Sada je na ivici da izgubi set. Iako je spasio dve brejk lopte.

2:4 - Nastavlja Rubljov sa oštrom igrom i sa nulom dobija gem sa kojim pravi dva gema razlike. Proigrao je posle spašene brejk-lopte.

2:3 - Brejk! Rubljov je uspeo da ukrade servis Đokoviću! Udara Rus vrlo snažno, pa i precizno, pravi direktne poene i na to srpski teniser mora nekako da pronađe odgovor.

2:2 -  Ispustio je Nole brejk loptu, Rubljov se spasio dobrim servisima i to mu je donelo gem. Zapretio je Nole prvi put u u meču.

2:1 - Zapretio je Rubljov u ovom gemu, ali je Novak uspeo da izbegne igru na razliku i poveo je sa 2:1. Jasno je da Rus želi da se nadmeće i da neće biti lak protivnik.

 

 

1:1 - Rubljov je odgovorio na isti način. Za sada i jedan i drugi sigurni na svojim servisima. Rus je bio čak malo i ubedljiviji od Novaka.

1:0 - Dobija prvi gem Đoković, bilo je dobrih razmena, dobrih udaraca, a važno je za Noleta da je dobro krenuo ovaj meč. Sigurno.

- Rubljov je dobio tucanje jajima i izabrao je da Novak otvori meč servisom.

PRVI SET

- Pred početak meča došlo je do kucanja jajima između Đokovića i Rubljova! Jako lepo!

- Na oko sat vremena do početka finala, na tribinama centralnog terena tesnkog kompleksa na Dorćolu, viđen je i Novakov nekadašnji trener, sa kojim je i dostigao najveće svetske visine, Marjan Vajda. Opširnije OVDE.

Novak Đoković trenira sat vremena pred početak meča. Sparing partner mu je Hamad Međedović, a pored Gorana Ivaniševića tu je i Viktor Troicki. Prema rečima izveštača 24sedam, Đoković pokazuje znake dobrog raspoloženja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike