Duci, Duci… Pa šta uradi? Lajovićev šokantan poraz na startu Srbija opena!

19.04.2022

19:01

0

Autor: 24sedam

Srpski teniser izgubio posle ogromne borbe od Japanca Danijela

Duci, Duci… Pa šta uradi? Lajovićev šokantan poraz na startu Srbija opena!
Dušan Lajović - Copyright MN Press

Trebalo je Dušan Lajović da kruniše sjajan dan za srpske tenisere na Srbija openu, ali je umesto toga doživeo veoma bolan poraz. Japanac Taro Danijel slavio je 2:1 (2:6, 6:1, 7:6(2)) posle velikog preokreta i skoro tri sata iscrpljujuće borbe.

Pomalo neverovatno deluje kako je Lajović uspeo da izgubi večerašnji meč protiv 104. tenisera sveta. Imao je srpski teniser sve u svojim rukama u trećem setu, ali je, umesto da dotuče grogiranog rivala, omogućio Japancu priliku koju ovaj na kraju nije propustio. 

Duci je sjajno otvorio meč i verovatno nije bilo osobe koja je u tim momentima pomislila da bi duel mogao da se završi na bilo koji drugi način osim trijumfom 78. reketa planete. Lajović je brejkovima u trećem i petom gemu sigurno i ubedljivo završio prvi set, ali je Japanac potom spremio ekspresan odgovor u vidu još ubedljivijeg osvajanja drugog seta.

A onda kreće drama... Danijel je na startu trećeg seta propustio dve brejk lopte, Lajović u nardnom gemu tri, da bi Srbin u četvrtom uspeo da oduzme servis rivalu i meč usmeri ka srećnom kraju. Ali, umesto toga, krenuo je Dušanov sunovrat...

Uporni Japanac je odmah vratio brejk, potom bez izgubljenog poena oduzeo Lajoviću i naredni servis gem i došao do preokreta, koji je bio uvod u veliku dramu. U jednom od najdužih gemova na meču, Duci je iz petog pokušaja uspeo da vrati brejk, izjednači na 4:4, posle čega su oba tenisera bili sigurni na svoj servis sve do odlučujućeg taj-brejka u kojem je Srbin potpuno potonuo i tako na neslavan način završio turnir pred svojom publikom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike