Podrška da turnir Srbija open postane tradicionalan i pređe u višu kategoriju!

16.04.2022

13:54

0

Autor: 24sedam

Možda bude i ATP 500!

Podrška da turnir Srbija open postane tradicionalan i pređe u višu kategoriju!
20220410mmTenis12 - Copyright MN Press

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će Beograd i Srbija u potpunosti stajati iza porodice Ðoković u njihovim naporima da teniski turnir Srbija Open postane tradicionalan i da pređe u višu kategoriju sa ATP 250 na ATP 500.

- Beograd je veoma ponosan na svoj teniski turnir, sutra počinje šesti. On je još u klasi 250 i očekujem da ćemo već narednih godina imati i klasu 500. Beograd i Srbija će čvrsto stati iza porodice Ðoković u nameri da ovaj turnir postane tradicionalan - rekao je Vesić, nakon što je sa direktorom turnira Ðorđem Ðokovićem obišao teniski kompleks "Novak" na Dorćolu.

Vesić je zahvalio porodici Ðoković što su na obalama Dunava napravili neverovatan teniski spektakl, naglasivši da glavni teren prima 8.500 gledalaca.

- Ovaj turnir po organizaciji ne zaostaje ni za jednim, čak ni za grend slemovima - poručio je Vesić.

On je pozvao građane da dođu i podrže Novaka Ðokovića s nadom da će od Srbija opene početi njegov pobednički niz.

Direktor turnira Ðorđe Ðoković rekao je da je sve spremno za početak turnira i pozvao gledaoce da dođu u što većem broju i uživaju u vrhunskom sportu.

- Prodaja karati ide jako dobro za sada. Završni vikend je maltene rasprodat, dok su ostali dani na 50 odsto -  rekao je Ðoković i dodaje da će teniski kompleks ponuditi mnoštvo drugih atrakcija pored samih mečeva.

Ðoković ističe da su uspeli, iako se u isto vreme igra turnir u Barseloni, da dovedu mnogo igrača iz Top 50 i da će svaki meč biti neizvestan.

- Pored Novaka, na turniru će učestvovati Andrej Rubljev kao šesti teniser sveta, osvajač Grend slema Domenik Tim, Karen Kačanov kao Top 20 igrač, Aslan Karacev Novakov ''dželat'' iz prošle godine. Volim da istaknem da su tu i svi domaći igrači i svi oni su među privih 40-50 igrača sveta: Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Laslo Ðere - pobrojao je Ðoković.

Turnir počinje sutra, kada je otvoren ulaz za sve posetioce. Od ponedeljka počinju mečevi glavnog žreba. Ukupan broj tenisera sa dublom je 60, dok se u glavnom žrebu singla nalazi 28 igrača.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike