Ovaj čovek je nepobediv: Rafa počistio Novaka u finalu Rolan Garosa

11.10.2020

16:04 >> 16:39

0

Autor: Milan Nastić

Španac pobedio Đokovića sa 3:0

Ovaj čovek je nepobediv: Rafa počistio Novaka u finalu Rolan Garosa
Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

“Kralj” šljake je definitivno nepobedivi na Rolan Garosu! Rafa Nadal je to je pokazao i danas kad je slobodno možemo reći počistio u finalu Novaka Đokovića sa 3:0 (6:0, 6:2, 7:5).

Prvi reket sveta, jednostvno nije mogao ništa da uradi protiv neverovatnog Španca, koji je još jednom pokazao da gospodar Rolan Garosa, a najbolji pokazatelj je 13 titula u Parizu. Srbin tako ostaje na jednoj i to osvojenoj 2015. godine.

Malo ko je pre početka finala očekivao ovakav rasplet meča. Svi su se nadali da će ovo biti jedan od njihovih maratonskih mečava, ali na terenu je bila totalno drugačija situacija, Španac je od samog starta diktirao ritam, a srpski teniser nije imao rešenje za takvu igru.

Kolika je bila dominacija Španca pokazuje i taj podatak da je prvi set osvojio bez izgubljenog gema, a za ceo meč je izgubio samo sedam gemova.

Činjenica je da Đoković nije igrao toliko loše, ali sa druge strane mreže si imao tensiera koji je sve vraćao, i time pokazao zašto je najbolji igrač svih vremena na ovoj podlozi.

Od Nadala se očekivao da će igrati ovako kvalitetno, jer ovo mu je omiljena podloga, ali velika enigma je partija Novaka Đokovića.

Postavlja se pitanje, da li je Španac bio toliko dobar, pa protoivniku nije dozvolio da nametne svoju stil igre, ili je u pitanju i povreda, sa kojom se muči već nekoliko dana, tačnije od četvrfonala Rolan Garosa.

Definitivno, kod Novaka nije postojala njegova prepoznatljiva energija, koja ga gura napred i motiviše. Jednostavno, suviše je lako prihvatao izgubljene poteze, jedini žar kod najboljeg igrača mogla se videti u trećem setu, koji je bio i nazanimljiviji. Ali to je bilo sve od najboljeg igrača sveta na Rolan Garosu.

Tu je postojala nada, da može da dođe do eventulanog preokreta. Prvo je Nadal napravio brejk, Nole ribrejk, ali odlučujući trenutak se dogodio pri rezlutatu 5:5, Đoković je napravio duplu grešku, iz izgubio svoj gem.

Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Ostaje žal, jer do današnjeg meča, Nole takoreći nije imao nijedan poraz od početka sezone, izuzev eliminacije sa US opena, igrao odlično, osvojio Rim, do finala Rolan Garosa, bio ubedljiv, ali onda je došao Nadal, kojeg jednostavno niko ne može da pobedi u Parizu.

Đoković ostaje tako na 17 osvojenih grend slemova, a Nadal se izjedančio sa Fedrerom po 20 titula na najprastižnijim teniskim turnirima.

U njihovom međusobnom odmeravanju snaga sada je 29:27 za srpskog igrača.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike