Oglasio se predsednik ATP i doneo novo pravilo: Ovo odmah stupa na snagu!

04.04.2022

18:58

0

Italijan je igračima poslao pismo

Oglasio se predsednik ATP i doneo novo pravilo: Ovo odmah stupa na snagu!
kirjos - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill/

Predsednik krovne teniske organizacije, ATP, Andrea Gaudenci, oglasio se povodom sve učestalijih nemira i neprimerenog ponašanja na teniskim terenima.

On je igračima poslao cirkularno pismo u kojem ih je upozorio na ponašanje, poučen onim što su u poslednjih nekoliko meseci činilAleksander Zverev, Nik Kirjos, Dženson Bruksbi.

Zverev je kažnjen jer je polomio reket udarajući o sudijsku stolicu, Australijanac prošle nedelje verbalno napao sudiju, te je "lakši" za 35.000, a Bruksbi je bacio je reket i pogodio dečaka koji sakuplja loptice.

- Prva tri meseca sezone videli smo neobičnu frekvenciju incidenata visokog profila i pre svega nesportskog ponašanja. To uključuje i seriju verbalnih okršaja i lomljenja reketa. Videli smo previše opasnih momenata, u kojem su sudije ili sakupljači loptica bili ugroženi zbog agresivnog i nesportskog ponašanja. Ovi incidenti bacaju loše svetlo na naš sport. To nas sve pogađa i šalje pogrešnu poruku navijačima, posebno onim mlađim - navodi Gaudenci.

Italijan je najavio da neće biti tolerancije za buduće incidente.

- Ovo odmah stupa na snagu, i dok polako ulazimo u sezonu turnira na šljaci, naš ATP tim sudija je dobio direktive da zauzme oštriju poziciju u presuđivanju kod incidenata i kršenja pravila ponašanja. Uz sve to, razmatramo ceo pravilnik, kao i disciplinske procedure, kako bismo obezbedili da oni koji ponavljaju prestupe budu adekvatno kažnjeni - istakao je Gaudenci i dodao da razume da su igrači pod velikim pritiskom:

- Svi imamo svoju ulogu u tome da održimo reputaciju i integritet našeg sporta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike