Kecmanović stao na pragu polufinala: Neviđena drama u Majamiju!

01.04.2022

05:01

0

Svakako, odličan rezultat za mladog Srbina

Kecmanović stao na pragu polufinala: Neviđena drama u Majamiju!
Tan2022-4-1_2321788_0 - Copyright Tanjug/AP

Srpski teniser Miomir Kecmanović poražen je u neverovatnom četvrtfinalnom duelu mastersa u Majamiju od Španca, Karlosa Alkaraza sa 2:1 (6:7, 6:3, 7:6).

Imao je Srbin veliku peiliku u taj-brejku trećeg seta, ali je prokockao vođstvo od 5:3, te je nažalost njegovo učešće okončano, dok će Španac u polufinalu igrati sa Hubertom Hurkačem koji je bio bolji od Danila Medvedeva i time Novaka Đokovića ostavio na vodećoj poziciji ATP liste.

U drugom polufinalnom susretu, igraće Norvežanin Kasper Rud i Fransisko Serundola iz Argentine.

 

 

Što se Mišinog četvrtfinalnog duela tiče, odlično je igrao na otvaranju. U drugom gemu je stigao do brejka, a prednost je čuvao sve do 4:2.

Mali pad u igri srpskog tenisera, kaznio je Alkaraz i vratio brejk, što mu je bilo dovoljno da prvi set učini interesantnijim. Set je ubrzo otiša u taj-brejk, a u igri nerava, Kecmanović bolje servirao i čitao igru rivala, te stigao do vođstva sa 7:5.

Početak drugog seta bio je gotovo identičan prvom, samo što su igrači zamenili uloge, te je Španac stekao vođstvo. Tek punoletni Alkaraz je brzo stigao i do 5:3, te je imao izjednačenej u setovima.

U sitom ritmu nastavljeno je i u trećem setu, koji je pak bio nijansu neizvesniji od prethodna dva.

Kvalitetni servisi su ovog puta odlučivali, te je do 5:4 bila nestvarna igra, gotovo bez greške.  U desetom gemu, Španac je dobio jedan sjajan poen, koji je potom i znao da proslavi, te nema sumnje da mu je  dao snagu za ono što je usledilo.

 

 

U taj-brejku, Kecmanović je stekao prednost od 2:0, te je vodio i sa 4:2, pa i 5:3, kada je delovalo da je sve gotovo. Međutim, Španac je tada vezao četiri poena i stigao do velikog slavlja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike