Novak se raduje vestima iz Amerike! Rus ispao, Srbin ostaje prvi!

31.03.2022

19:15

0

Autor: 24sedam

Bolji je posle dva seta bio desetoplasirani na svetskoj rang listi

Novak se raduje vestima iz Amerike! Rus ispao, Srbin ostaje prvi!
Novak Đoković AP21162772068158 - Copyright 24sedam/AP Photo/Thibault Camus

Danil Medvedev je poražen u četvrtfinalu Mastersa u Majamiju od Poljaka Hurbeta Hurkača. Rezultat je posle dva sata i tri minuta igre bio 2:0 (7:6, 6:3) u korist 10. na svetskoj rang listi, ali ova vest je mnogo važna i za Novaka Đokovića.

Srpski teniser je trenutno prvi i tako će i da ostane jer Rus nije uspeo da se plasira u polufinale prestižnog turnira u Sjedinjenim Američkim Državama. Upravo je to bilo potrebno Medvedevu da prestigne Đokovića, plasman među četiri najbolja, ali je Hurkač bio uspešniji.

Hurkač koji i brani trofej će za plasman u finale igrati protiv boljeg iz okršaja našeg Miomira Kecmanovića i Španca Karlosa Alkaraza.

Kao što je rečeno, meč je trajao 123 minuta, a počeo je odlično po Hurkača. U drugom gemu prvog seta napravio je brejk, za 2:0, a zatim i potvrdio. Poveo je i sa 5:2, ali je onda usledila mini serija protivnika i izjednačenje na 5:5. Od tada, igrači su osvajali gemove na svoj servis, a pitanje uspešnijeg je rešeno u taj-brejku. I tada je bilo "tesno". Rezultat je bio 9:7.

U nastavku duela, ponovo je Hurkač prvi napravio brejk i poveo sa 3:2. Kasnije je tu prednost samo održavao, a brejk je napravio i u poslednjem, devetom gemu.

Mada treba i da se kaže da je u drugom setu Medvedev tražio medicinski tajm-aut. Vrtelo mu se u glavi, pa je popio tabletu. Ali nije mogao da izbegne poraz. Sada je 2:2 u međusobnim okršajima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike