Zvanično je! Nole ne ide u Indijan Vels: Odmah sam znao da neću moći da putujem!

09.03.2022

22:21

2

Autor: 24sedam

Drugi reket sveta odustao od učešća na Mastersu

Zvanično je! Nole ne ide u Indijan Vels: Odmah sam znao da neću moći da putujem!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković neće igrati na turniru u Indijan Velsu.

Iako je drugi reket planete bio prijavljen za Masters u kalifornijskoj pustinji, iako se našao i u žrebu, zbog zakona koji su na snazi u Kaliforniji bio je prinuđen da se povuče sa turnira.

 

Ovu informaciju potvrdio je i sam teniser, koji se oglasio na društvenim mrežama.

Automatski sam bio uvršten na ovaj i turnir u Majamiju, a odmah sam znao da neću moći da putujem. Zdravstvene vlasti (CD) su potvrdile da se pravila neće menjati, pa zbog toga neću moći da igram u SAD. Srećno svima koji će učestvovati - napisao je Nole na "Tviteru", dok je na "Instagram" profilu bio malo opširniji i detaljniji.

- COVID pravila se uvek menjaju i hteo sam da sačekam da li će biti ikakvih promena. Danas sam dobio potvrdu da pravila neće biti izmenjenja što znači da neću biti u mogućnosti da igram u Sjedinjenim Američkim Državama. Znam da su moji navijači želeli da budem deo turnira, nadam se da ću se ubrzo vratiti na teren - napisao je, između ostalog Novak.

Podsetimo, srpski as od početka ove godine nalazi se u velikim problemima zbog svoje odluke da se ne vakciniše protiv virusa korona. Zbog toga je, po mišljenju mnogih najbolji teniser sveta, prošao kroz dvonedeljnu agoniju u Melburnu iz kojeg je na kraju deportovan bez mogućnosti da odbrani tron Australijan opena, zbog čega je u međuvremenu izgubio i prvo mesto na ATP listi.

Masters u Indijan Velsu igra od 10. do 20. marta, a nagradni fond je 8,5 miliona dolara. Đoković je pet puta bio šampion turnira, ali ovog puta zbog više sile neće biti u prilici da napadne još jedan trofej u svojoj prebogatoj karijeri.

Umesto Noleta, za drugog nosioca biće postavljen bugarski teniser Grigor Dimitrov, dok će njegovo mesto u žrebu pripasti "srećnom gubitniku".

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike