ATP se poklonio Srbinu: Šestu godinu završava kao najbolji na svetu (video)

10.11.2020

16:44 >> 12:32

0

Autor: Milan Nastić

Čestitke od Asocijacije teniskih profesionalaca

ATP se poklonio Srbinu: Šestu godinu završava kao najbolji na svetu (video)
Copyright MN Press

Novak Đoković šesti put godinu završava kao prvi na ATP listi. Tim povodom, Asocijacija teniskih profesionalaca uradila je video u kojoj Noleta prikazuju kroz sve godine koje je završio kao najbolji na svetu.

Inače, idol srpskog igrača Pit Sampras svoju dominaciju je imao od 1993. do 1998. godine kada je bio suvereni vladar u tenisu.

Novak Đoković oborio je još jedan rekord. Naime, Srbin će sa 33 godine i sedam meseci biti najstariji igrač u istoriji tenisa koji će kao prvi završiti godinu na ATP listi.

Zanimljivo da su Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafa Nadal u poslednjih 17 godina 16 puta godinu završavali na prvom mestu ATP liste. Izuzetak je bio Endi Mari, koji je 2016. prekinuo njihovu dominaciju.

Srbin je postavio i rekord time što je sa 33 godine najstariji broj jedan na kraju godine.

Prvi reket sveta tako bi iza sebe ostavio Rodžera Federara, Džimi Konorsa, kao i Rafu Nadala koji su pet puta završili sezonu kao najbolji.

Inače, iza Novaka je odlična godina u kojoj je prestigao Samprasa po broju nedelja na vrhu ATP liste, osvojio je prvo izdanje ATP kupa sa nacionalnim timom Srbije, a približio se i rekordu Rodžera Federera koji iznosi 310 nedelja na svetskom broju jedan. Takođe, na početku 2020. godine osvojio je Australijan open.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike