Novakovi dežurni kritičari se slade: Đoković je izgubio sve! Živi u noćnoj mori!

10.03.2022

08:42

0

Već su otpisali još jednog sponzora

Novakovi dežurni kritičari se slade: Đoković je izgubio sve! Živi u noćnoj mori!
profimedia-0664044110 - Copyright Profimedia

Zbog zakona koji je na snazi u Sjedinjenim Američkim Državama, Novak Đoković će preskočiti i dva masters turnira, Indijan Vels i Majami.

Novak je na konačnu odluku, čekao u Srbiji, pa je izbegao situaciju sličnu onoj u Australiji, kada je deportovan, zbog problema sa vizom i medicinskim izuzećem.

Najbolji srpski teniser je vest obelodanio na svojim društvenim mrežama, te onima koji učestvuju, poželeo sreću.

- Dok sam automatski bio na listi za Masterse u Indijan Velsu i Majamiju znao sam da je malo verovatno da ću putovati. Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) potvrdio je da se propisi neće menjati tako da neću moći da igram u SAD. Srećno onima koji igraju na ovim sjajnim turnirima - napisao je Novak na Tviteru.

Međutim, pojedinima čak ni ovo nije bilo dovoljno, te su se javili dežurni kritičari.

- Drugom teniseru sveta ponovio se australijski scenario, ni Amerikanci mu nisu dopustili da nastupi na turnirima u njihovoj zemlji zbog svog kovid protokola. Sa tom razlikom što ovaj put Đoković nije ni pokušao da uđe u SAD, već je čekao konačnu odluku o tome može li da dođe u SAD - navodi se na početku teksa 24 sata.hr.

- Đoković, dakle, propušta američku turneju i sada može da čeka šljaku. U ovoj godini igra je tek nedavno na turniru u Dubaiju gde ga je šokirao Veseli. Pritom je Novak izgubio prvo mesto na ATP listi na kojem je sada Danil Medvedev. Noćna mora, za srpskog tenisera se nastavlja. Zbog njegovih stavova o vakcini, o raskidu saradnje razmišlja i Đokovićev najveći sponzor "Lakost". Iako su prvobitno objavili kako su to njegovi privatni stavovi koji se njih ne tiču, očito su u međuvremenu promenili mišljenje. 

Kako se dalje navodi, Novak je ostao bez svega.

- Đoković od Lakoste godišnje zaradi devet miliona evra, a kako ugovor vredi do 2025. godine, mogao bi ostati bez 27 miliona dolara! Vrednost njegove imovine je 220 miliona dolara, tokom dugogodišnje karijere zaradio je ogroman novac od sponzora i od tenisa, ali kako ne igra u poslednje vreme, a najveći sponzori se povlače, i on bi to mogao osetiti na svojoj koži. Troškovi se nižu, a dotoka novog novca nema. Poznati svetski brend ne želi imati ambasadora koji je protivi vakcine i razmišljaju o raskidu saradnje, a da cela priča ide u tome smeru, navodno dokazuje i činjenica kako je francuska firma angažovala proslavljenu američku teniserku Venus Vilijams koja bi upravo umesto Novaka trebala da postane glavno lice Lakoste - navodi se u tekstu na hrvatskom portalu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike