Znali smo da Novak neće igrati: Turniri su samo poštovali uputstva vlade

10.03.2022

07:54

0

Đoković preskače dva velika turnira u Sjedinjenim Američkim Državama

Znali smo da Novak neće igrati: Turniri su samo poštovali uputstva vlade
djokovic tan2022-2-21-195735661-0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Najbolji srpski teniser Novak Đoković neće igrati na turniru u Indijan Velsu. Iako je bio u žrebu za Masters u Kaliforniji, zbog zakona koji su na snazi, bio je prinuđen da se povuče sa turnira, a propustiće i turnir u Majamiju.

Novak je u prošlosti na ovim turnirima imao dosta uspeha, a nakon čitave sage i deportacije iz Australije, direktor Majamija, nekadašnji teniser, Džejms Blejk, mu je javno uputio podršku i naveo da je dobrodošao.

Međutim, zakon je iznad želja, a Blejk sada navodi da je od početka bilo jasno da će Đokoviću biti teško da se pojavi tamo.

- Od početka nam je bilo jasno da učešće Novaka Đokovića na Majami openu zavisi isključivo od njegovog ranog dolaska u SAD, a bilo je jasno da je tako nešto na dugom štapu. Srećom, imamo neverovatno jaku i talentovanu grupu igrača koja učestvuje, tako da se nadamo da ćemo imati sjajan turnir - istakao je Amerikanac.

Portparol Američke teniske federacije (USTA), Kris Vidmajer, izjavio je da organizatori takmičenja u Indijan Velsu i Majamiju nemaju drugi komentar osim da su se ovi turnir rukovodili uputstvima vlade u vezi sa pandemijom koronavirusa.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike