Novi udar na Novaka?! Napušta ga mnogo moćan sponzor, spremna mu je i zamena?

08.03.2022

09:09

0

Autor: 24sedam

Tekst je objavljen u švajcarskom listu

Novi udar na Novaka?! Napušta ga mnogo moćan sponzor, spremna mu je i zamena?
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Novak Đoković bi mogao da ostane bez još jednog moćnog sponzora, spekulišu mediji u Švajcarskoj. Kako navodi "Lucerner Cajtung", trenutno drugoplasirani na ATP listi će izgubiti ugovor sa kompanijom Lakost, koja ga oblači i čiji je prvi ambasador.

- Godinama je Lakost u vlasništvu grupacije Maus Freres koja se nalazi u Ženevi. Lakost predstavlja tenis, a osnovana je 1933. godine od strane bivšeg francuskog tenisera Lakost. Od 2017. godine rival Rodžera Federera Novak Đoković je ambasador ovog kultnog brenda, a sada on ima ugovor do 2025. godine vredan devet miliona dolara godišnje - tvrdi novinar Bendžamin Vajman.

 

 

U tekstu se navode i razlozi ovog (eventualnog) poteza poznate kompanije.

- Partnerstvo sa Đokovićem nije donelo ništa dobro u skorije vreme. Bivši svetski broj 1 je ređao negativne naslove zbog odbijanja da se vakciniše i imigracionog statusa u Australiji. Za sada bi Maus Freres verovatno volela da se osloni na neko novo lice u reklamama.

Takođe se tvrdi da je spremna i zamena, u vidu Venus Vilijams, američka teniserka. Ona bi bila dobro rešenje jer se smatra da je "jedna od najinspirativnijih žena u sportu i uvek se borila za jednakost.

Podsetimo, Đoković nije igrao na Australijan openu, a zatim je eliminisan u Dubaiju, a o potezima sponzora za naš portal je govorio i Nikola Pilić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike