Lajović bio na ivici ponora pa lavovski isčupao pobedu! Srbin nekako preživeo prvo kolo Akapulka

22.02.2022

07:21

0

Autor: 24sedam

Naš teniser od 2:5 u trećem setu stigao do trijumfa u meču koji su obeležili neverovatni preokreti

Lajović bio na ivici ponora pa lavovski isčupao pobedu! Srbin nekako preživeo prvo kolo Akapulka
Dušan Lajović - Copyright Profimedia

Meč prvog kola ATP turnira u Akapulku između Dušana Lajovića i Sebastijana Korde jedan je od onih za pamćenje.

Slavio je srpski teniser sa 6:4, 4:6, 7:5 posle dva sata i 43 minuta, ali je po viđenom na terenu sve moglo i drugačije da se završi.

I to na mnogo načina drugačije. Mogao je Lajović mnogo brže da završi posao, ali je isto tako mogao već da bude spakovan i spreman za napuštanje Meksika.

Početak meča bio je zapravo najava onog što će se dešavati do samog kraja. Tri prva gejma nijedan teniser nije uspeo da sačuva svoj servis, a "post" je prekinuo naš as. Brzo je stigao do 5:1 i onda stao.

Vratio se mladi Amerikanac u meč, stigao do 5:4, ali na sreću nije mogao više od toga. Imao je tri vezane lopte za izjednačenje na servis našeg igrača, nije ih iskoristio i semafor je pokazivao da je Srbin dobio prvi set.

 

 

Sa gubljenjem servisa nastavljeno je i u prva dva gejma drugog seta, a posle 2:2 Lajović nije iskoristio nijednu od pet brejk lopti. On nije, Korda jeste i očas posla je bio na korak od izjednačenja - 5:2. Videli smo zatim novi trzaj srpskog tenisera, stigao je do 4:5 i onda ponovo izgubio svoj servis za 1:1 u setovima.

Iskoristio je Korda "momentum", poveo sa 2:0, pa i 5:2 u odlučujućem setu. Sve mu je polazilo za rukom za razliku od Lajovića, koji se u tom trenutku "probudio" i napravio pravo malo čudo.

Vratio se sa ivice provalije, istopio prednost rivala i serijom od pet vezanih gejmova stigao do važne pobede i plasmana u drugo kolo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike