Novak je sam sebi najveći neprijatelj, samosabotaža postala vrlina! Britanci ponovo opleli po Đokoviću

16.02.2022

16:33

1

Na njegov intervju, usledila je i analiza Gardijana

Novak je sam sebi najveći neprijatelj, samosabotaža postala vrlina! Britanci ponovo opleli po Đokoviću
profimedia-0653925687 - Copyright Profimedia

Nakon sage u Australiji koju je najbolji teniser sveta proživljavao, juče je konačno izašao prvi veliki intervju Novaka Đokovića.

On se oglasio za BBC, a i danas je glavna tema britanskih medija, pa se tako i "Gardijan", tačnije novinar Tumani Karajol odlučio da analizira intervju srpskog sportiste. 

Ponovo su "analizirali" Novaka i predstavili ga na njima svojstven način, pa je tako pomenuti novinar doveo u pitanje neverovatan uspeh srpskog tenisera i stavio ga - pod znak pitanja.

Naime, oni su se vratili na 2017. godinu i Novakovu povredu lakta, koja je bila i predmet spora između tenisera i njegovog tadašnjeg trenera Andrea Agasija, koji je kasnije izjavio da je bilo bolje da je Srbin odradio operaciju.

Đoković je tada rešio da odmori skoro šest meseci i tako se oporavi od svega, ali operaciju nije izbegao. Britanci su to opisali tako što su naveli da je Novak danima plakao zbog toga.

Ostatak teksta koji je osvanuo na čuvenom Gardijanu prenosimo u celosti.

- Đoković je juče dao svoj prvi, veliki intervju posle deportacije iz Australije. Đoković je priznao da, kako stvari stoje to što on nije vakcinisan, znači da neće moći da igra na većini turnira, a on je to kako i sam kaže - spreman da cenu i plati.

- Đoković je u istom dahu sa osmehom na licu rekao da u tako kritičnom trenutku u istoriji tenisa, ipak shvata da ga njegovi postupci mogu lišiti toga da osvoji najveći broj grend slem turnira: „Principi donošenja odluka o mom telu važniji su od bilo koje titule ili bilo čega drugog.

- Đokovićev razgovor za BBC podsetio je da je njegova sklonost "samosabotaži" postala vrlina. Principi zbog kojih je bio toliko nesklon operaciji 2017. nisu bili u skladu sa stvarnošću. Posle operacije osvojio je poslednja dva meča te sezone 2018. i od tada je osvojio osam grend slemova. Naime, najkontroverzniji trenutak na terenu u njegovoj dosadašnjoj karijeri jeste njegova diskvalifikacija 2020. godina sa US opena nakon što je nenamerno pogodio lopticom linijskog sudiju, a to je usledilo posle promašaja iz kojih nije uspeo da nauči - napisao je Tumaini i nastavio:

- Evo ga opet, njegov najveći neprijatelj. Dok Đoković pokušava da se kreće svetom dok nije vakcinisan – i dok je njegov najveći rival Rafael Nadal iskoristio njegovo odsustvo da osvoji istorijsku 21. grend slem titulu na Australijan openu – prema ATP-u, 99 odsto od 100 najboljih je sada vakcinisano. Dakle, on stoji sam.

- Đokovićeva tvrdoglavost je nekada bila za divljenje. Pojavio se kada su se Rodžer Federer i Nadal takmičili da budu najveći u svojoj generaciji, ali on je imao smelosti da taj duo "razbije" i da se umeša u njihove uspehe. Mnogo toga je pregrmeo preko svojih leđa, a najviše činjenicu da su svi bili - protiv njega.

- Iako su od neprocenjive vrednosti za jednog elitnog sportistu, takvi kvaliteti se ipak izvan sporta smatraju sebičnim. Nekima bi iskustvo iz Australije koje je Novak preživeo promenilo sliku o životu, ali je teško a ne pomisliti da je u njegovom slučaju to iskustvo samo dodatno ojačalo njegova uverenja.

- Takođe, tokom intervjua, Đoković je stalno pokušavao da se distancira od toga da je protiv vakcinacije.

- Nikada nisam bio protiv vakcinacije. Razumem da, na globalnom nivou, svi pokušavaju da ulože veliki napor da se izbore sa ovim virusom - rekao je Novak u intervjuu.

- On prepoznaje efekat pandemije na svet, ali je ipak odustao od trenutnog pokušaja da ga reši. Đoković je dalje tvrdio da ima „otvoreni um“ za vakcinaciju u budućnosti, a videćemo da li će tako i biti - napisao je Tumain i zaključio:

- Ovaj sport neće stati zbog njega, ostalih 99 igrača koji su u top 100 će nastaviti da se takmiče širom sveta, a Đoković će, dok ne promeni mišljenje, morati da se suoči sa svim onim što njegova prvobitna odluka donosi - piše na Gardijanu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike